SOCDEM, nová ČSSD. Netolický popsal, co nabídne proti Fialovi

08.06.2023 18:29 | Ze sítí

Hejtman Pardubického kraje a místopředseda ČSSD Martin Netolický hovořil v pořadu XTV.cz s Alex Mynářovou o „rebrandingu“ strany. A také o někdejších významných tvářích sociální demokracie – o Jiřím Paroubkovi či o Miloši Zemanovi. „Zeman a Paroubek se podíleli na vzestupu i pádu,“ poznamenal Netolický.

SOCDEM, nová ČSSD. Netolický popsal, co nabídne proti Fialovi
Foto: Archiv ČSSD
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

Anketa

Kterou hlavní českou TV skupinu sledujete nejvíc?

3%
35%
hlasovalo: 29714 lidí

Před dvěma lety sociální demokracie vypadla ze Sněmovny. Bylo to pomyslné dno, odrazila se od něj sociální demokracie?

„Já pevně věřím, že to bylo dno. Nic horšího už nemohlo politickou stranu, která byla na výsluní, potkat, než že se dostala pryč ze Sněmovny, což je samozřejmě vizitka. Já pořád věřím, že to tak stále je, že to bylo vysvědčení, ale že cesta zpátky existuje,“ poznamenal Netolický. 

Předseda ČSSD Michal Šmarda se nechal slyšet, že v roce 2025 se strana do Sněmovny vrátí.

„Pokud se učiní všechny kroky, které máme naplánovány, to znamená nadcházející sjezd, kde proběhne rebranding, budeme se bavit i o programových hodnotách, tak mezitím ještě krajské a evropské volby, tak vnímám, že by ten návrat možný byl, ale pochopitelně je to o tom, že se nesmíme hádat. Musíme být strana jednotná, ne jak to bylo v minulosti. A druhá věc je, že skutečně musí dojít k naplnění těch jednotlivých předpokladů. To znamená mimo jiné úspěch v rebrandingu a v tom, že sociální demokracie bude i navenek působit jiným způsobem než doposud,“ sdělil Netolický. 

„Rebranding je slovíčko, které zahrnuje nový název, novou zkratku. A samozřejmě i nový vizuál," dodal Netolický. „Budeme jednat o tom, že to skutečně nebude ČSSD, ale prostě a jednoduše ‚sociální demokracie“. To, že to je strana v České republice, je evidentní; to, že to je strana, také víme; bude to spíš o názvu, který bude vystihovat hodnotovou stránku, to znamená ‚sociální demokracie‘. A zkratka by v tomto případě byla SOCDEM, ostatně je to vžité,“ dodal.

ČSSD mají podle Netolického lidé spojenu s předsedy, kteří už předsedy nejsou. Hovořilo se například o Miloši Zemanovi či o Jiřím Paroubkovi.

„Tak, jak se oba dva tito zmiňovaní podíleli na růstu sociální demokracie, tak bohužel si myslím, že se podíleli i na jejím pádu. Protože si myslím, že ten vnější atak – k jednotlivým předsedům, ať jím byl kdokoliv – byl evidentní, a vždycky to bylo chvíli dobré, pak to bylo špatné. Veřejnost do ostatně ví. Jiří Paroubek dokonce založil politickou stranu LEV21, s Jiřím Šlégrem, jestli se nemýlím, byl ve Sněmovně pod touto značkou. A teď nám radí, co máme dělat. Teď najednou vnímám tu jeho webovou stránku, kde nám radí, co má ČSSD dělat, aby byla úspěšná, a přitom si myslím, že se nepodílel na její stabilizaci,“ zkonstatoval Netolický. 

Řeč byla i o komunikaci současného premiéra Petra Fialy (ODS). Podle Netolického připomíná Klause 90. let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

No, ze by se ČSSD mohla do parlamentu vratit, to nevylucuji, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekamenožrout zelený , 08.06.2023 18:53:30
Ale určitě ne se Šmardou a dalšími zasloužilými kmotry v čele. To už bych tam radši viděl zpátky komunisty ....

|  9 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …