SPD prosazovalo zvýšení kompenzačního bonusu pro živnostníky. Ostatní strany to ale zamítly

19.02.2021 20:27

Předseda hnutí SPD zveřejnil na svém Youtube kanále pravidelné video s posledními novinkami. V tom posledním se věnoval kurzarbeitu, trestnímu stíhání asistenta poslance Jaroslava Foldyny Michala Krafta za kritiku migrace a islamizace a také zvýšení kompenzačního bonusu, který SPD prosazuje.

SPD prosazovalo zvýšení kompenzačního bonusu pro živnostníky. Ostatní strany to ale zamítly
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Hnutí SPD navrhuje verzi kurzarbeitu, kdy na něj budou mít nárok všichni zaměstnanci. „Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje systémovou ochranu udržení pracovních míst, ochranu zaměstnanců a podporu zaměstnavatelům, zejména v případech, kdy jsou zasaženi delšími a plošnými krizemi například na základě současných vládních opatření. Z hlediska podoby tzv. kurzarbeitu je pro nás proto nesmírně důležité a zásadní, aby nárok na tuto podporu měli všichni zaměstnanci, tedy i ti v pracovním poměru na dobu určitou,“ uvedl Okamura. 
 
SPD tuto myšlenku prosazuje od počátku projednávání a k návrhu podali i příslušné pozměňovací návrhy. „Je to v zájmu ochrany rodičů samoživitelů, zaměstnanců na částečné pracovní úvazky, zaměstnanců, absolventů škol, starších zaměstnanců v předdůchodovém věku či zdravotně postižených zaměstnanců. Je pro nás velmi podstatné, aby byli dostatečně chráněni a podpořeni zejména nízkopříjmoví a středněpříjmoví zaměstnanci a menší zaměstnavatelé či živnostníci,“ řekl Okamura. 
 

Anketa

Skončí letošní ,,covidová zima" celonárodní tragédií?

76%
24%
hlasovalo: 5499 lidí
Druhým tématem byl asistent poslance Jaroslava Foldyny Michal Kraft, ten je trestně stíhán za kritiku migrace a islamizace. To je podle předsedy SPD nepřijatelným útokem na svobodu slova a kriminalizací odpůrců islamizace a imigrace. „Soudní jednání s Michalem Kraftem, které je plánováno na 16. února 2021, je podle hnutí SPD nepřijatelným útokem na svobodu slova. Michal Kraft je trestně stíhán za napsání eseje „Je budoucnost Evropy islámská?” a dalších dvou esejů s obdobnou tématikou. Soud s Michalem Kraftem je zásadním a svým způsobem přelomovým procesem, ve kterém jde především o soudní precedent. Pokud bude Michal Kraft odsouzen, může být odsouzen každý, kdo neprojeví dostatečné nadšení nad stávající zahraniční a imigrační politikou České republiky či Evropské unie,“ obává se Okamura.
 
Hnutí SPD také prosazuje zvýšení kompenzačního bonusu pro živnostníky. Ostatní strany to ale zamítly. „Hnutí SPD svým hlasováním minulý týden chtělo podpořit novelu zákona o takzvaném kompenzačním bonusu, která navrhovala zvýšení příspěvku živnostníkům postiženým dopady opatření proti pandemii z nynějších 500 korun na 667 korun denně. Sněmovna to však zamítla, a tak jsme následně podpořili původní podobu, která kromě jiného rozšiřuje možnost výplaty tohoto příspěvku i na živnostníky v insolvenci,“ uzavřel své video Okamura. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…