SPOLU vykopávalo kampaň: Zbavíme Česko vlády levice a populistů. Prozápadní směřování země

30.04.2021 13:19

Nutnost ozdravení veřejných financí. Na tento bod programu klade důraz koalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) před nadcházejícími sněmovními volbami. Dnes pak koalice on-line zahájila svoji kampaň. Píše o tom server Novinky.cz.

SPOLU vykopávalo kampaň: Zbavíme Česko vlády levice a populistů. Prozápadní směřování země
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Předseda ODS Petr Fiala se dnes při zahájení kampaně před podzimními sněmovními volbami nechal slyšet, že je třeba zastavit šílený státní dluh a dostat zemi do rozumných rozpočtových kolejí. „Garantujeme přitom, že uzdravení státních financí se nebude konat cestou zvyšování daní,“ slíbil Fiala s tím, že strana chce provést antibyrokratickou revoluci.

Zmínil i digitalizaci státní správy a také nutnost dostatku peněz ve školství. „Chceme dosáhnout 5,2 procenta HDP do roku 2030,“ dodal Fiala. Důležité je dle jeho slov také prozápadní směřování země a plnění závazků vůči NATO. 

V programu pak koalice SPOLU také zmiňuje boj proti nelegálnímu hazardu a proti daňovým únikům. „Omezíme rozsah šedé ekonomiky, mimo jiné řešením situace lidí v exekucích,“ slibuje také uskupení ve svém dokumentu Spolu dáme Česko dohromady. 

Fialova slova pak doplnila i lídryně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, která se domnívá, že jedině společnými silami lze Česko zbavit populistické a levicové vlády. Šéf lidovců Marian Jurečka pak jen upřesnil, že program připravovaly expertní týmy složené pro deset programových oblastí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…