Samé bagety! Dejte uprchlíkům něco jiného, naříká novinář

14.03.2022 12:51 | Ze sítí

Novinář Radek Bartoníček se na svém twitterovém účtu pozastavil nad tím, že v brněnském uprchlickém centru jsou rozdávány každý den jen a pouze bagety. Požádal také o pomoc. Zareagoval mimo jiné také řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS).

Samé bagety! Dejte uprchlíkům něco jiného, naříká novinář
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Pražským asistenčním centrem pro ukrajinské uprchlíky(KACPU)

„Dovolte mi jeden postřeh z centra pomoci na Výstavišti v Brně, prosím, nemyslím ho nevděčně… Bagety, bagety, bagety, bagety, bagety. Všude jsou tady obložené bagety, uprchlíci je jedí den za dnem. Prosím, prosím, není firma, který by přivezla něco jiného? Nekonečně díky za to!“ poznamenal na svém twitterovém účtu novinář Radek Bartoníček.

Anketa

Prožije Evropa letní prázdniny už v míru?

32%
61%
hlasovalo: 41724 lidí

Když se pak dočkal některých útočných reakcí, uvedl: „Zaskočily mě některé útočné reakce. Rád bych proto dodal, že uprchlíci jsou za vše nesmírně vděčni – i za bagety. Stejně tak obdivuji každého dobrovolníka, který tady pomohá nebo cokoliv přiváží. Jen jsem si dovolil navrhnout, jestli by nešlo i něco jiného než bagety,“ zmínil Bartoníček.

A na to konto zareagoval starosta pražské městské řeporyjské části Pavel Novotný (ODS). „Čekal bych, že tam mají teplé jídlo, chjo,“ napsal.

„Polní kuchyň. Myslím, že by zvládli uvařit si sami,“ reagoval pak jeden z diskutérů, Bartoníček však odvětil: „Prý se tady nemůže vařit, nedovolili by to hygienici, ještě zjišťuji.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…