Sazka si podřezává větev. Vítka se chce zbavit u soudu

03.03.2011 13:00

Šéf loterijní společnosti Sazka Aleš Hušák a její největší věřitel Radovan Vítek se nesnesou. Sazka teď chce u soudu zpochybnit rozsah pohledávek, které Vítek skoupil. Tím by si ale mohla výrazně pohoršit.

Sazka si podřezává větev. Vítka se chce zbavit u soudu

Sazka posílá k Městskému soudu v Praze nové dokumenty. Ty mají popřít existenci některých dluhů firmy, které drží podnikatel Vítek. Ten je nakoupil od Komerční banky a Reiffeisenbank.

"Jednáním Komerční banky a Raiffeisenbank došlo ke zmaření mnohaměsíčních vyjednávání o klubovém financování," píše podle serveru Aktuálně.cz Sazka v dokumentech. Škodu, která kvůli tomu vznikla, vyčísluje na dvě miliardy korun.

Kvůli postupu bank podle pravníka Jaromíra Císaře spadl rating Sazky, firma částečně přišla o schopnost získávat likviditu a zaznamenala pokles sázek. Obě banky to ale odmítají. Tím, že postoupily pohledávky Vítkovi, dohodu, kterou se Sazkou uzavřely, neporušily. A odškodňovat nehodlají.

Naštvat si Vítka se nevyplácí

Firma by měla být ohledně svých věřitelů opatrnější. Oba miliardáři, Vítek a Karel Komárek, by jí totiž měli možnost uvrhnout hluboko do problémů - kdyby se oba jali vymáhat své pohledávky okamžitě.

Vítek přitom nabídl firmě půjčku za ještě výhodnějších podmínek než Penta a eInvest, o nichž se hovoří jako o řešení. Co se bude se Sazkou dít dál, zatím není rozhodnuto.

Čtěte:

Vítek má plán, jak na Sazce vydělat. Nemá od ní ale ani korunu

Vítek: Hušák si řekl o úplatek. Hušák: Lže. Řekl bych si o víc

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…