Schwarzenberg bez obalu: Češi jsou rasisti. Nemají rádi Romy

18.04.2012 13:48

Podle nejnovějšího průzkumu CVVM jsou nejméně sympatickou národnostní menšinou v České republice Romové. Nesympatičtí jsou 78 procentům občanům ČR ve věku nad 15 let, sympatie vzbuzují pouze u sedmi procent obyvatel. ParlamentníListy.cz se dotazovaly politiků, zda je postoj Čechů k Romům oprávněný, nebo zda jsou podle politiků Češi rasisti. Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg si myslí, že Češi rasisté jsou.

Schwarzenberg bez obalu: Češi jsou rasisti. Nemají rádi Romy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

Před rokem k Romům mělo sympatie 12 procent Čechů a opačný postoj zastávalo 74 procent. Romové si vysloužili v průzkumu také nejhorší hodnocení. Ze sedmi získali 5,69 bodu.

„Samozřejmě jsme rasisti. Stačí v nejbližší hospodě delší dobu naslouchat. Ostatně obdobné je to i u jiných národů. Amhárci i Japonci, Číňani, Íránci, Britové a tak dále se vidějí jakožto nadřazení. Málokdo to však dává najevo tak hulvátským způsobem najevo jako my. Trčíme ještě v době před osmdesáti lety. Romové jsou tací, jak jsme si je vychovali,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz předseda TOP 09 a první vicepremiér Karel Schwarzenberg.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…