Schwarzenberg chtěl odstoupit. Ale pak si řekl...

10.12.2012 8:11

Prezidentský kandidát Karel Schwarzenberg ukázal týdeníku Respekt své lékařské vysvědčení, osvědčující, že prezidentský kandidát je ve výborné kondici a z pětiletého prezidentského mandátu nemusí mít obavy. Sice ho teď trápí viróza, ale ta nedávnému oslavenci pětasedmdesátých narozenin nebrání v tom, aby naplno stíhal kampaň i ministerské povinnosti.

Schwarzenberg chtěl odstoupit. Ale pak si řekl...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg

„Jsem v pořádku,“ prohlašuje prezidentský kandidát s chřipkou zarudlýma očima. Ale kromě dočasné virózy prý prezidentský kandidát ani v pětasedmdesáti letech nemá žádný zdravotní problém a jeho organismus zátěž pětiletého prezidentování bez problémů vydrží. „Nechal jsem se důkladně prohlédnout u lékaře a zaplať pánbůh jsem zdráv,“ svěřil se týdeníku Respekt a jeho asistent vytáhl zprávu z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy, kterou chce předseda TOP 09 pověsit i na web. Podle vysvědčení je jeho jediným zdravotním problémem bolest zad.

Díky tomu prý bez problémů zvládá i dvojkombinaci ministerských povinností a prezidentské kampaně. „Mně ta kampaň naopak přidává energii, zažívám s lidmi něco veselého a je to mnohem příjemnější, než ty kecy ve sněmovně,“ hlaholí ministr zahraničí.

V novinách se však o sobě dočítá, že zanedbává ministerské povinnosti a obzvlášť nyní, když probíhají důležitá jednání o budoucnosti Evropské unie, to může zemi poškodit. „Přemýšlel jsem o tom, že bych složil funkci ministra, pro kampaň by to bylo lepší,“ připustil. Pak si však uvědomil, že jej země potřebuje. „Nechci být neskromný, ale právě v důležitých okamžicích v Bruselu potřebujeme ministra, který má vlastní váhu,“ poznamenává s tím, že zatím beztak vše zvládá.

A proto místo vyležení své virózy odešel debatovat s dalšími kandidáty na Fakultu sociálních věd. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

20:50 Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

Dubnovou inflaci nasměrovalo vzhůru především nečekané zdražení potravin. „Pokud zákazník stále – a …