Schwarzenberg píše lidem SMS: Nenechte se otrávit! Dejte hlas TOPce

12.10.2012 16:34

Krajské a senátní volby, které začaly v pátek ve dvě hodiny odpoledne, nabírají na obrátkách. Zatímco většina politických stran sází na osvědčené billboardy, placené reklamy na internetu či letáčky, TOP 09 rozesílá voličům SMS zprávy.

Schwarzenberg píše lidem SMS: Nenechte se otrávit! Dejte hlas TOPce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Těm, kteří odebírají zpravodajství strany, začaly na mobilní telefony chodit SMS zprávy z čísla 9001103. Po jejich otevření si lidé mohli přečíst následující zprávu: "Nenechte se otrávit. Váš kraj si Váš hlas zaslouží. Volte TOP 09 a zastavte zadlužování svých dětí. Váš Karel Schwarzenberg". Strana tak vsadila na originální a neokoukaný způsob, jak přimět občany jít k volbám. Sám Schwarzenberg přitom půjde k volbám "na poslední chvíli" a to v sobotu, narozdíl od většiny politiků, kteří už jako tradičně hlasovali mezi prvními hned po otevření volebních místností po druhé hodině odpolední.

Krajské volby jsou na třetině území republiky spojeny s volbou senátorů. Lidé se v nich rozhodnou o tom, zda si sociální demokraté udrží hejtmanská křesla ve všech 13 krajích, kde se volí. Jejich hlasy také přinejmenším napoví, zda si ČSSD bude moci obnovit nadpoloviční většinu v Senátu. O tom, jak moc se horní komora obmění, bude ale jasno až po druhém volebním kole, které se uskuteční za týden. Volební místnosti, do kterých podle adresy bydliště patří, lidé najdou na informačním lístku, který dostali v obálce s hlasovacími lístky. Případně si je mohou najít také na úřední desce své obce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…