Seďa: Kam zmizely naše peníze, měli by se ptát občané vlády

23.03.2012 21:23

Šetřit by se mělo na státních institucích, ne na lidech, vzkazuje vládě poslanec za ČSSD Antonín Seďa. Navíc prý pravicoví představitelé už delší dobu prosazují metody, které se již dávno ukázaly jako neefektivní, zadlužení země naopak zvyšují a zároveň snižují životní úroveň občanů.

Seďa: Kam zmizely naše peníze, měli by se ptát občané vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„Když již vláda říká Á, to je že se musí šetřit a škrtat, pak by měla říci občanům to Bé. A to, že nehodlá bojovat proti korupci, že nezruší akcie na doručitele, že nehodlá šetřit na odměnách pro vysoké úředníky,“ píše ve svém komentáři poslanec Seďa.

Vláda by podle Sedi měla svým voličům přiznat, že nebude investovat do budoucnosti našich dětí, ale že bude zdražovat, zvyšovat poplatky, omezovat dostupnost a kvalitu veřejných služeb.

„Zběsilé šetření a podfinancování bezpečnosti, školství, zdravotnictví, infrastruktury a ostatních veřejných služeb je snahou vlády privatizovat to poslední, co se ještě privatizovat dá,“ dodal  poslanec.

Kam zmizely naše peníze?

Antonín Seďa uznává potřebu úspor státního rozpočtu, nicméně poukázal, že je mnohem vhodnější šetřit na provozu státních a veřejných institucí. „Musí se omezit korupční chování a je nutno zvýšit efektivitu vynakládaných veřejných finančních prostředků,“ píše.

„Lidé by se měli začít ptát, kde skončily všechny ty peníze ze špatně provedených reforem, kupónové privatizace a nestíhaných zlodějin,“ vyzývá občany.

„Měli by se ptát, komu slouží politika současné vládní koalice a zda v budoucnu vůbec zvýší konkurenceschopnost země a životní úroveň našim občanům. A zda snaha vlády o snížení zadlužení není pouze předstíraná, zda má reálný základ a zda nemá zastřít jiné úmysly a cíle české pravicové vlády,“ zakončil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…