Šéf České spořitelny by šel do sKaret znovu. Věří, že se vyplatí

15.12.2012 9:43

Generální ředitel České spořitelny Pavel Kysilka tvrdí, že dle čísel je o využívání platební funkce mezi držiteli sKarty zájem. Věří, že se projekt bance opravdu vyplatí, proto by byla škoda, kdyby celou věc chtěla sociální demokracie omezit či zrušit. Zdali je smlouva vůbec v souladu se zákony šéf banky neřeší, projekt měl totiž už dopředu stanové parametry a nedalo se s nimi hýbat, tvrdí.

Šéf České spořitelny by šel do sKaret znovu. Věří, že se vyplatí
Foto: Hans Štembera
Popisek: sKarta

Celkem si platební funkci sockarty aktivoval na 30 procent uživatelů, kteří už v obchodech zaplatili za 4,4 miliónu korun. A právě tím, že lidé budou kartami platit za nákupy v obchodech, je dán příjem spořitelny. Z bankomatů si podle ředitele lidé vybrali přes 120 milionů korun. Celkově byla přes sKarty vyplacena téměř miliarda a půl.

Zrušení sKaret by byla škoda

Omezení či zrušení karet v případné vládě ČSSD v příštím volebním období by byla podle Kysilky škoda. „Když se podíváme na to, kam ten systém dospěl nebo dospěje během několika málo měsíců, jeho zrušení nebo omezení by nedávalo smysl. Byla by to pro všechny škoda,“ řekl v rozhovoru pro Právo Kysilka. Přesto přiznává, že většinu z oprávněných výhrad na karty sdílí.

Podle premiéra Petra Nečase (ODS) se uzavřením kontraktu mezi státem a Českou spořitelnou zabývají vyšetřovatelé. Kontrakt byl údajně v rozporu s koaliční smlouvou. Zatím ale zmíněnou banku policie nekontaktovala.

Do karet by šla banka znovu

„Smlouva už na stole ležela a celý projekt měl jasně stanovené parametry,“ popsal vznik užívání sKaret šéf banky a dodal, že tedy není na nich, aby zajišťovali, co vše je za tím dál schováno a zdali je smlouva vůbec v souladu se zákony.

Jestli by měl šéf ČS na výběr, šel by do projektu sociálních karet znovu. „Se všemi těžkostmi a riziky, kterým jsme čelili a možná ještě čelit budeme, šli bychom do toho znovu,“ řekl s tím, že strategií spořitelny je být na špičce v sektoru inovací v bankovním sektoru. „Věříme, že se nám to vyplatí,“ dodal pro deník.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

8:59 „Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

TÝDEN V MÉDIÍCH O slovenském premiérovi řekl český prezident, že jeho vítězství ve volbách je zklamá…