Šéf Senátu Vystrčil čtenářům PL: Chci zůstat v kontaktu s občany. A jak dlouho budu ve funkci?

25.02.2020 13:34

Z PROFILŮ Miloš Vystrčil, nový předseda Senátu, nástupce Jaroslava Kubery, usedl k počítači a jal se odpovídat na dotazy čtenářů PaerlamentníListy.cz. Jeden z nich Vystrčila ocenil jako politika, který se nezdráhá s občany komunikovat.

Šéf Senátu Vystrčil čtenářům PL: Chci zůstat v kontaktu s občany. A jak dlouho budu ve funkci?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Miloš Vystrčil

Na úvod odpovídal na otázku, zda má cenu volit předsedu horní komory jen na pár měsíců, když na podzim proběhnou volby do jedné třetiny Senátu a je možné, že se bude opět volit nový předseda.

Anketa

Souhlasíte s přejmenováním náměstí u ambasády Ruské federace na náměstí Borise Němcova?

3%
97%
hlasovalo: 24479 lidí

Ke zvolení vám gratuluji, ale zajímá mě, proč se vůbec předseda na tak krátkou dobu volí? Myslíte, že to má na půl roku význam? A budete chtít po podzimních volbách jako předseda pokračovat?“ zeptal se jeden z občanů

Vystrčil odpověděl jasně a stručně.

„Dobrý den, jenom když se podíváte na to, co se děje kolem, Tchaj-wan apod., tak je zřejmé, že má. Záleží na výsledku voleb a také na tom, zda na pozici obstojím,“ odvětil předseda.

Pokud jde o Tchaj-wan, Vystrčil prý možnou cestu řeší.

„Tchaj-wan řešíme. Co udělám a kdy to udělám, říkám pravidelně médiím.Co chci dělat, jsem rovněž říkal již v několika rozhovorech, nezlobte se, nemohu to opakovaně vypisovat. Věřím, že to pochopíte,“ konstatoval šéf horní parlamentní komory.

Obdobně zareagoval i na otázku, proč je Senát nepopulární a zda s tím bude něco dělat.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Opakovaně jsem se k tomu vyjadřoval v dlouhých rozhovorech – Deník N, Hospodářské noviny, Český rozhlas... Omlouvám se, opravdu nemám sílu Vám sem přepisovat rozhovory. Děkuji za pochopení,“ rozloučil se.

Nebyl to však poslední dotaz, na který reagoval. Sliboval také, že se bude dál snažit zůstat v kontaktu s občany, i když to není snadné.

„Budu se o to snažit, ale je to čím dál náročnější. Je to i proto, že řada občanů se ptá na věci, na které jsem již odpovídal a jsou celkem jednoduše dohledatelné,“ upozornil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…