Šéf UKIP Nigel Farage splnil slib a po neúspěšných volbách rezignoval

08.05.2015 14:46

Poté, co britská protiimigrantská Strana nezávislosti Spojeného království (UKIP) ve včerejších parlamentních volbách neuspěla, její šéf Nigel Farage rezignoval. Podle stanice BBC ale nevyloučil, že se bude o křeslo předsedy strany v září ucházet znovu. Farage se ve čtvrtečních britských volbách nedostal do parlamentu.

Šéf UKIP Nigel Farage splnil slib a po neúspěšných volbách rezignoval
Foto: wikipedia
Popisek: Lídr strany UKIP Nigel Farage.

V okrsku South Thanet na jihovýchodě Anglie se Farage umístil na druhém místě za kandidátem konzervativců Craigem Mackinlaym, vyplývá z výsledků, které zveřejnila volební komise. Farage už před volbami řekl, že v případě nezvolení odstoupí z čela UKIP.

UKIP usiluje o odchod Británie z Evropské unie a o radikální omezení imigrace. Podle dosavadních výsledků pro UKIP hlasovalo asi 3,8 milionu voličů, ale vzhledem k jednokolovému většinovému systému v Británii má jen jednoho poslance.

Vedení UKIP zdůraznilo, že podle celkových preferencí je třetí největší stranou v zemi a v nejméně 90 okrscích skončilo na druhém místě. Farage se dnes vyslovil pro změnu volebního systému.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…