Šéf VZP o kauze IZIP: V noci spím klidně, ničeho jsem se nedopustil

22.11.2012 19:09

Všeobecná zdravotní pojišťovna čelí nejen kritice ze strany ministerstva zdravotnictví kvůli její údajné nehospodárnosti, ale i vyšetřování kvůli kauze IZIP. Šéf pojišťovny Pavel Horák má ale prý svědomí čisté a pojišťovně se daří dobře. Uvedl to v pořadu Interview na ČT24.

Šéf VZP o kauze IZIP: V noci spím klidně, ničeho jsem se nedopustil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

 

Hospodaření Všeobecné zdravotní pojišťovny hodnotí Horák velice pozitivně, podle něj je vyrovnané a především bez dluhů. „Nikomu nedlužíme ani korunu. Kdyby všichni měli platební morálku, jako má VZP, měli bychom se všichni dobře,“ prohlásil.

Staví se tak do opozice ministerstvu zdravotnictví, které VZP kritizuje za to, že si po hospodářské stránce dobře nevede. Horák sice přiznal, že z pokladny VZP odchází každý měsíc dvanáct miliard korun měsíčně lékařům a nemocnicím, nicméně za tvrzením, že pojišťovna prosperuje i přes tyto výdaje, si stojí.

Smlouvy musí zůstat v utajení

Zveřejnění smluv mezi pojišťovnou a nemocnicemi však dle jeho slov možné není. „Porušili bychom tak obchodní podmínky, v nichž je stanoveno, že podmínky smlouvy jsou důvěrné,“ zdůraznil.

Všeobecná zdravotní pojišťovna v současnosti čelí trestnímu oznámení kvůli aféře IZIP. Horák podotkl, že tento fakt mu však klidný spánek vůbec nenarušil. „Ničeho jsem se nedopustil,“ prohlásil rozhodně. Naopak kontrola dle jeho názoru postupuje zcela v rozporu se zákonem. „Zákon o kontrole jasně říká, že do doby, než obdržíme kontrolní protokol, finanční úřad nemá co chodit do médií a informovat veřejnost,“ rozohnil se Horák.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …