Šéf policie: O podstatě kauzy metanol už máme jasno

23.09.2012 13:10

V televizních Otázkách Václava Moravce se znovu debatovalo o sérii metylalkoholových otrav. Policejní prezident Martin Červíček a ředitel Celní správy Pavel Novotný vysvětlovali, jakým způsobem se vyšetřovacím orgánům podařilo rozbít černý trh s alkoholem.

Šéf policie: O podstatě kauzy metanol už máme jasno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní prezident Martin Červíček

Podle policejního prezidenta Martina Červíčka už policie pracuje pouze s jednou verzí a vyšetřování se chýlí ke konci. Celkem prý během vyšetřování bylo obviněno 41 osob, 17 z nich je ve vazbě. „Máme jasno o podstatě kauzy metylalkoholu,“ ujistil policejní prezident. Ten následně poděkoval médiím a veřejnosti za snahu pomoci nám při vyšetřování.

Během víkendu podle něj probíhají poslední úkony trestního řízení. Předpokládáme, že poté sdělíme veřejnosti první zásadní závěry vyšetřování. Prezentace výsledků by měla proběhnout zítra odpoledne.

Červíček následně odmítl, že by v policii někdo selhal. Podle něj policisté pracovali s možnostmi, které jim dávala legislativa. „Až opadne strach o životy, tak se můžeme bavit, co by mělo být změněno v kontrolách,“ myslí si policejní prezident.

Podobně se o možnostech svého orgánu vyjadřoval i šéf celní správy Pavel Novotný, podle kterého navíc situace je sice vážná, ale nijak dramaticky odlišná od zahraničí. Podle něj tvoří černý trh maximálně 15 procent trhu s alkoholem.“ Černý trh s alkoholem u nás nebují více, než v jiných státech,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…