Šéfka TOP 09: Nebudeme vám lhát a nebudeme se vám lísat žvásty, které mají zastřít zoufalé výsledky

14.09.2020 11:42

„Nebudeme vám lhát a také se vám nebudeme snažit vlísat PR žvásty, které mají zastřít zoufalé výsledky,“ slíbila šéfka TOP 09, když odstartovala horkou předvolební kampaň. Narážela na práci Andreje Babiše (ANO). Vláda podle ní vůbec nezvládla koronavirovou situaci a pomohli jí až starostové. Po Pekarové Adamové dostala slovo také kandidátka ODS do Senátu Miroslava Němcová a místopředseda Senátu Jiří Růžička, který navštívil Tchaj-wan.

Šéfka TOP 09: Nebudeme vám lhát a nebudeme se vám lísat žvásty, které mají zastřít zoufalé výsledky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

TOP 09 zahájila ostrou kampaň před blížícími se krajskými a senátními volbami. Ty proběhnou 2. a 3. října a předsedkyně strany Markéta Pekarová Adamová věří, že její kandidáti uspějí. Uspějí samostatně i ve spolupráci s dalšími subjekty.

Anketa

Považujete Miloše Zemana za lháře?

21%
79%
hlasovalo: 16087 lidí

Pekarová Adamová doporučila voličům, aby si sami zhodnotili práci dosavadních zastupitelů a hejtmanů. „Předvedli v uplynulém období jen papaláštví nebo kompetenci? Jsou to lidé odpovědní a odvážní nebo populističtí? Musí na billboardech lhát a přikrášlovat skutečnost nebo za ně mluví výsledky jejich skvěle odvedené práce?“ To jsou otázky, které by si podle šéfky TOP 09 měli občané položit.

Poté připomněla, že takřka před 7 měsíci vtrhl do Česka koronavirus, na který vláda nebyla absolutně připravena. Situaci však podle ní pomohli vyřešit starostové.

„Připravenost státu? Nulová! Okamžitě jsme nabídli svou pomoc. Návrhy ekonomických opatření na úrovni celostátní. Šití roušek, nákupy seniorům, zajištění dezinfekcí. Na úrovni komunálu. Naši starostové zastali to, co stát po dvedením chaoticky jednající vlády nezvládl. Vytvořili jsme interaktivní mapu pomoci a předložili desítky návrhů pomoci,“ pokračovala Pekarová Adamová před kamerami ČT s tím, že TOP 09 navrhovala pomoc pro živnostníky, pro lidi z kultury a další. A něco se podařilo.

 „Naštěstí jsme schopný národ, jen nás řídí nemehla,“ vypůjčila si šéfka strany slova premiéra Andreje Babiše, který je pronášel v roce 2013. Teď už je sedm let členem vlády a ať už v pozici vicepremiéra či premiéra řídí zemi. A podle Pekarové Adamové ji řídí opravdu špatně a voliče jen uplácí. „My nabízíme řešení, místo úplatků,“ zdůraznila Pekarová Adamová.

TOP 09 si prý voličů váží, a proto je nebude uplácet z jejich vlastních peněz. „Nebudeme vám lhát a také se vám nebudeme snažit vlísat PR žvásty, které mají zastřít zoufalé výsledky,“ slíbila šéfka TOP 09.

Po Pekarové Adamové promluvil senátor Jiří Růžička.

„Před deseti dny se senátní delegace vrátila z cesty na Tchaj-wan. Ta cesta byla nesmírně důležitá. A to, co já považuji za důležitější, bylo to, že jsme svéprávná země, že nám záleží na suverenitě a že pro nás pojmy svoboda a demokracie nejsou prázdná slova,“ zdůraznil Růžička, který ocenil, že se cesta konala s podporou většiny senátorů. Senát je prostě nejsvobodnější a nejdemokratičtější instituce v této zemi,“ dodal Růžička.

S podporou TOP 09 kandiduje v Praze 1 do Senátu také dosavadní poslankyně Miroslava Němcová (ODS), která podle Růžičky nezávislost a demokratičnost Senátu dokáže udržet. Růžička ocenil, že Miroslava Němcová dokázala spojit více demokratických stran a vedle ODS získala i podporu TOP 09 i hnutí STAN.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …