Šéfové ČSSD, ANO a lidovců připustili, že se zvýší počet členů vlády

03.12.2013 14:52

Předsedové ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL po společném jednání připustili, že by se mohl zvýšit počet členů vlády. Konkrétní číslo ale zatím neprozradili.

Šéfové ČSSD, ANO a lidovců připustili, že se zvýší počet členů vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš s Bohuslavem Sobotkou

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka představil šéfům ANO a KDU-ČSL svůj návrh na rozdělení křesel ve vládě. Podle Sobotky se možní koaliční partneři na návrhu zatím neshodli, jednání ale budou pokračovat. Novinářům to po skončení asi půlhodinové schůzky řekl Sobotka.

"Přinesl jsem první návrh toho, jak by mohla vypadat odpovědnost jednotlivých politických stran, eventuální rozdělení resortů mezi jednotlivé politické strany," řekl Sobotka. "Dohodli jsme se, že se znovu na toto téma sejdeme, jakmile se pan předseda (Pavel) Bělobrádek (KDU-ČSL) vrátí ze své zahraniční cesty," uvedl Sobotka.

Bělobrádek, který odjíždí ve středu na 12 dní do USA, po jednání novinářům řekl: "Je to první nástřel, musí se to nějak probrat ještě na vnitrostranické půdě, takže k tomu nic dalšího říkat nebudeme." Bělobrádek ale předpokládá, že počet míst ve vládě bude víc než současných 15. Šéfové stran podle něho taky debatovali o pozicích náměstků.

reklama

autor: pan, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…