Šéfredaktor MF Dnes Plesl držel nad propuštěným Přibilem ochrannou ruku, píše server

08.05.2017 17:01

O novináři Marku Přibilovi, jenž vystupuje ve zveřejněné nahrávce ministra financí Andreje Babiše (ANO) se rozepsal server HlídacíPes.org. Podle jeho slov byl Přibil několikrát ze lži usvědčený chráněnec bossů MF Dnes, nyní však byl již propuštěn.

Šéfredaktor MF Dnes Plesl držel nad propuštěným Přibilem ochrannou ruku, píše server
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Server HlídacíPes.org konstatuje, že Přibil byl mužem na černou práci ředitele rozvoje vydavatelství MAFRA Františka Nachtigalla a šéfredaktora MF Dnes Jaroslava Plesla. Přibil v MF Dnes skončil poté, co se na internetu objevily nahrávky, kde je patrné, že se s ministrem Babišem domlouvá na obsahu deníků. Babiš donedávna MAFRU vlastnil, nyní je ve svěřenském fondu. Plesl ani Nachtigall podle svých slov o schůzkách nevěděli.

  • Původní text ZDE


Bývalí reportéři MF Dnes však na svých facebookových profilech zveřejnili prohlášení, z nichž je patrné něco jiného – Plesl s Nachtigallem prý nad Přibilem dlouhodobě drželi ochrannou ruku, přestože jeho texty byly minimálně třikrát, podle serveru HlídacíPes.org, označeny jako lživé. A jak například napsal exredaktor MF Dnes Jan Novotný, Plesl mu v minulosti přiznal, že jeho text s Babišem konzultoval.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…