Šéfredaktor MF Dnes straší Bohuslava Sobotku: Až Roman přizná své aktivity...

26.10.2013 8:35

Martin Roman v pátek odstoupil z funkce předsedy i člena dozorčí rady energetického gigantu ČEZ. Teď pro něj podle šéfredaktora deníku MF Dnes nastává nové období. Možná začne krátce po volbách, ve kterých se chopí vlády sociální demokracie. Ta se nijak netají, že hodlá zavádět majetková přiznání a hrozit dodatečným zdaněním či zabavením nepřiznaných majetků.

Šéfredaktor MF Dnes straší Bohuslava Sobotku: Až Roman přizná své aktivity...
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Martin Roman

Podle Čásenského by stálo za to, aby strana Bohuslava Sobotky věnovala v majetkových přiznáních zvláštní pozornost velkým realitním projektům, lyžařským střediskům, penězům v zahraničních kapitálových fondech a řadě dalších aktivit.

Pro Sobotku by to byl způsob, jak se postavit k privatizaci Škody, za kterou byl coby tehdejší ministr financí přímo zodpovědný.

Sobotku budou obcházet mrákoty, až se Roman přizná ke svým rozsáhlým soukromým aktivitám

„Martin Roman je od včerejšího odpoledne soukromou osobou. A Sobotku, stejně jako řadu dalších politiků, musí obcházet mrákoty při představě, jak rozsáhlé aktivity tato soukromá osoba postupně přizná,“ míní Čásenský.

Deník MF Dnes už před dvěma lety v rozhovoru konfrontoval Martina Romana s dokumenty, podle nichž měl být zainteresovaný v privatizaci plzeňské Škody. Ten to ale zarytě odmítal. Plzeňský holding měl přitom řadu zakázek od ČEZu, kterému Roman šéfoval, i od Českých drah, kde Roman zasedal v dozorčí radě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…