Senát jde proti Babišovi. Za přispění ČSSD

15.11.2018 12:40

Senát má nového předsedu i místopředsedy a v novém složení opět začíná naplno pracovat. A pěkně zostra. Už stačil jednat o předsedovi Andreji Babišovi (ANO) a o údajném únosu jeho syna Andreje Babiše mladšího. To, k čemu dospěli, se premiérovi asi líbit nebude. Ruku k dílu přitom přiložili i senátoři ČSSD.

Senát jde proti Babišovi. Za přispění ČSSD
Foto: PL
Popisek: Veřejnost téměř nepřišla, ani zainteresovaní ekologové

Premiér Andrej Babiš má problém.  Po zprávě serveru SeznamZprávy.cz, ve které Andrej Babiš mladší oznámil, že byl uklizen na ukrajinský Krym, možná proto, aby nemohl svědčit v kauze Čapí hnízdo, se premiér znovu ocitl pod tlakem, aby opustil post politicky nejvlivnější osoby v zemi. Jeho koaliční partneři z ČSSD po něm údajně požadovali, aby se vzdal postu předsedy vlády, ale Babiš to smetl ze stolu jako naprosto nepřijatelný požadavek. Údajně pohrozil ČSSD, že ji může nahradit Tomio Okamura se svým hnutím Svoboda a přímá demokracie.

O stávající pozici premiéra a o kauze Čapí hnízdo jednali i senátoři. Podle informací České televize dospěli členové horní komory v závěru, že Babiš neměl být premiérem, dokud se kauza Čapí hnízdo definitivně nevyřeší. Pro toto stanovisko hlasovali i senátoři ČSSD. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…