Senát má řešit právo tajných služeb prolomit bankovní tajemství

13.06.2012 6:25

Novela bankovního zákona bude jedním z nejsledovanějších bodů schůze Senátu, která začne ve středu dopoledne. Důvodem jsou rozdílná doporučení senátních výborů ke snaze zpravodajských služeb získat novelou možnost přístupu k údajům, které podléhají bankovnímu tajemství.

Senát má řešit právo tajných služeb prolomit bankovní tajemství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senát

Bezpečnostní výbor to odmítl, hospodářský výbor navrhl novelu schválit beze změn.

Většinu předloh ale horní komora patrně hladce schválí. Platit to má pro novelu, která zdvojnásobí na 200.000 korun maximální výši pokuty poskytovatelům finanční podpory malého rozsahu. K přijetí je předurčen také nový kontrolní řád, který má sjednotit pravidla úředních prověrek, a novela o účetnictví, která má zavést schvalování účetních závěrek ve veřejné správě.

Senát má projednávat také vládní konvergenční program o snižování deficitu veřejných financí. Loni tento materiál odmítl. Vládní reformy podle sociálních demokratů, kteří mají v horní komoře většinu, nezajistí naplnění deklarovaného cíle, kterým jsou vyrovnané rozpočty do roku 2016.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…