Senát projedná zdanění církevních restitucí a pravidla k brexitu

27.02.2019 6:48

Zdanění církevních restitucí a pravidla týkající se Britů v Česku budou hlavními body, jimiž se dnes bude zabývat Senát. Očekává se, že normu vztahující se k brexitu hladce schválí. Komunistický návrh na zdanění finančních náhrad, které církve dostávají od státu za majetek nevydaný v restitucích, naopak senátoři pravděpodobně odmítnou. Novelou se tak asi bude muset znovu zabývat Sněmovna.

Senát projedná zdanění církevních restitucí a pravidla k brexitu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dřevěný kříž s Kristem

Pokud poslanci senátní veto přehlasují, členové horní komory zdanění napadnou u Ústavního soudu. Nepředpokládá se, že by přijetí novely zkomplikoval prezident Miloš Zeman. Zdanění náhrad církvím je jednou z komunistických podmínek pro toleranci menšinové vlády ANO a ČSSD.

Norma týkající se brexitu bez dohody mezi Británií a EU má britským občanům v Česku zajistit až do konce příštího roku stejná práva, jako by byli dál součástí EU. Podobně by se mělo recipročně zacházet s českými občany v Británii po 29. březnu, kdy by měla ostrovní země na základě výsledků referenda Unii opustit.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…