Senát rozhodne o zákazu billboardů vedle silnic

14.03.2012 6:41

Senát má ve středu rozhodnout o razantním omezení reklamních billboardů podél silnic. Hospodářský výbor doporučil horní komoře na popud ČSSD omezení odmítnout z obav před arbitrážemi. Část senátorů chce ale kompromisně a v zájmu bezpečnosti silničního provozu omezení ponechat jen pro dálnice a hlavní silniční tahy. Informuje ČTK.

Senát rozhodne o zákazu billboardů vedle silnic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Doprava - ilustrační foto

Senátoři by se měli odpoledne zabývat také vládní novelou silničního zákona, která má v duchu požadavků EU pomoci zlepšit trh v silniční dopravě, a to hlavně vyšší profesní způsobilostí podnikatelů. K dalším cílům patří podpora rovné soutěže mezi podnikateli nebo podpora poskytování služeb v osobní dopravě.

Horní komoru čeká rovněž schvalování novely, podle níž by letecké postřiky chemických přípravků bylo možné jen výjimečně na povolení rostlinolékařské správy. Cílem je omezit dopady používání pesticidů na životní prostředí i na lidské zdraví.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…