Senátor Valenta propaguje handicapované sportovce. Všichni prý znají jen Sáblíkovou nebo Samkovou

10.04.2015 14:24

Senátor Ivo Valenta napsal v Parlamentních listech článek, kde se podivuje nad tím, jak je možné, že česká média neinformují o velkých úspěších českých sportovců na olympiádě sluchově postižených, která se konala v Rusku.

Senátor Valenta propaguje handicapované sportovce. Všichni prý znají jen Sáblíkovou nebo Samkovou
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Ivo Valenta

Dle Valenty je to „jeden velký paradox,“ jelikož všichni víme o Sáblíkové, Samkové a o Moravcovi. O Kmochové, Grygarové a o Pazderovi však česká společnost neví, ač skončili na olympiádě pro sluchově postižené s vynikajícími výsledky. Z Ruska si odvezli osm medailí, z toho prý dokonce šest zlatých. Valenta tak porovnal také úctyhodný výkon českých sportovců na olympiádě v Soči, kde si naši sportovci také odvezli osm medailí, zlaté však byly jen dvě, zato počet našich sportovců, kteří o medaile bojovali, byl mnohonásobně vyšší.

Celý text zde

Ivo Valenta se tak ve svém článku hlavně zamýšlí nad tím, co přimělo česká média neinformovat o úspěších našich sportovců na tamní olympiádě. Dle Valenty si alespoň stejně velkou úctu zaslouží i handicapovaní sportovci. Valenta míní, že by se jim mělo dostat větší finanční podpory, jelikož vrcholné a profesionální sportovní prostředí může využívat ve větší míře komerční sponzory, zato postižení sportovci takové možnosti nemají.

Senátor také vybízí, aby ministerstvo přidělovalo více finančních prostředků i handicapovaným sportovcům, jelikož jejich úspěchy jsou motivací i pro naše děti. Valenta uvedl, že všichni handicapovaní sportovci dostali v minulém roce od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy jen sedmnáct milionů korun. 


 

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

reklama

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: ste

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…