Senátor Veleba čelil dotazům čtenářů. Podívejte se, jak to dopadlo

30.01.2015 18:40

Neochvějný zastánce prezidenta Miloše Zemana senátor Jan Veleba si občas od čtenářů ParlamentníchListů.cz vyslechne i nepříjemné věci. Jeden z nich se domáhal sdělení, zda ve straně SPO mají nějaké školení, aby byli všichni tak nesympatičtí, jak údajně jsou. A donekonečna se lidé vracejí k pití alkoholu prezidentem či senátorem, který přiznal, že denně pije víno.

Senátor Veleba čelil dotazům čtenářů. Podívejte se, jak to dopadlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

K onomu školení, aby všichni z SPO byli nesympatičtí, Veleba odpověděl: "Nevím, zda jste muž, nebo žena, ale zkusím odpovědět v rodu mužském. Vy jste si buď spletl stranu, nebo jste Bůh. Znát všechny členy strany můžete pouze ty z hnutí Úsvit, neboť jich je 9. Nás jsou dva tisíce. Anebo jste Bůh - a to je stvořitel 'všehomíra' a zná každého,“ odvětil senátor.

Více ZDE.

Neměli by ti, co každý den pijí, jít do ústavu?

Jiný čtenář Velebovi vyčítá, že se zastává prezidenta Zemana a dokonce obhajuje jeho údajné alkoholické návyky. "Jinde v naší zemi se lidé, kteří takto často konzumují alkohol, považují za nespolehlivé a měli by být pod dohledem psychiatrie a ústavů pro zvláštní péči,“ tvrdí tazatel s tím, že by neměly být výjimky. Tentýž čtenář také píše, že senátorovi ParlamentníListy.cz nadržují.

"Je vidět, že nemáte nic pořádného, a proto saháte k tématům, které byly publikovány už dávno. Ale budiž, proti gustu žádný dišputát. Nejdříve bych rád věděl, z čeho soudíte, že mně redaktoři ParlamentníchListů.cz nadržují - a to tak, že hodně. Zkuste, prosím, uvést vaše poznatky. Pak bych vás chtěl požádat, když už píšete tuto duchaplnou otázku, dejte pozor na gramatiku a větnou skladbu. Ono to tady čte dost lidí a zbytečně na sebe vrháte nepříznivé světlo,“ odráží Veleba útok.

"Pokud se máme pobavit o alkoholu, já piji asi tři deci kvalitního jihomoravského vína každý večer, tak vám doporučím přečíst si odbornou populárně psanou knížku prof. Milana Šimánka Vínem ku zdraví. Zkuste si to přečíst, knížka je opravdu vynikající - a pak můžeme diskutovat znovu,“ píše a dodává, že víno je ten nejušlechtilejší nápoj na světě.

"Jinak mně při neustálém probírání témat alkohol a prezident, kouření a prezident vždy vyvstane v mysli obraz prezidenta Václava Havla. Kouřil téměř nonstop, pil pivo a mimo kamery i další nápoje a ejhle – nikdo ho nekritizoval, nikomu to jaksi nevadilo, spíše naopak. Předpokládám, že ani vy jste nepsal o psychiatrii a ústavech,“ naznačuje Veleba určitou zaujatost vůči současnému prezidentovi.

Více ZDE.

Akce pro Zemana se chystá na březen

Není však výjimkou, když se na Velebu obracejí příznivci prezidenta Zemana a chtějí se zapojit do akcí, které by byly organizované na jeho podporu. Senátor takovou akci slibuje na březen. "Ano, bude. Bude velká, časově počátkem března. Informační kampaň započneme do poloviny února a využijeme k tomu všechny prostředky, tedy i internet. Bude se to týkat nejen prezidenta, ale i demokracie,“ vysvětlil Veleba.

Více ZDE.

Jan Veleba je v senátním zemědělském výboru, a proto se na něj obrací čtenářka, které leží na srdci takzvané "množírny“ štěňat. "Toto jsem slyšel, že se děje. Beru vaši otázku jako podnět, který připravím na jednání podvýboru pro zemědělství a následně by to mělo jít do výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu. Pokud k tomu máte nějaké materiály, tak budu rád, když mně je pošlete,“ čile komunikuje senátor s paní Hrubou.

Vice zde a zde.

Petici už podepsalo na 40 000 lidí

Senátor se také v minulých měsících netajil svým hodnocením České televize. Řada dotazů proto směřuje jednak na koncesionářské poplatky nebo petici proti ČT.

"Naši petici podepsalo téměř 40.000 lidí. Pokud se týká ČT, ale také ČRo, tak během února představím svůj senátní návrh novely zákona č. 348/2005 Sb., o rozhlasových a televizních poplatcích a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů, který podám se skupinou kolegů senátorů. Návrh mám hotov, v současné době diskutuji s právními odborníky zbývající detaily,“ vysvětluje Veleba na svém profilu na ParlamentníchListech.cz.

Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…