Senátor Veleba navrhl řešení uprchlické krize v Česku. A zastal se Zemana

07.08.2015 19:50

Senátor Jan Veleba se důrazně zastal prezidenta Zemana. Když takoví politici jako německá kancléřka Angela Merkelová či francouzský prezident Francoise Hollande mlčí, promlouvá alespoň český prezident o tom, co dál s uprchlíky. Za absolutně ostudné Veleba považuje, že si vláda v těchto těžkých časech užívá dovolenou. A navrhuje řešení.

Senátor Veleba navrhl řešení uprchlické krize v Česku. A zastal se Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

Média přinášejí stále nové zprávy o tom, kolik uprchlíků zachytila česká policie. Svědčí to o tom, že uprchlická krize nabírá stále hrozivějších rozměrů a týká se i Česka. Člen horní komory Parlamentu senátor Jan Veleba (SPO) se podivuje nad tím, co dělá či spíše nedělá česká vláda v době, kdy neustále roste počet uprchlíků zadržovaných na českém území. Kabinet Bohuslava Sobotky (ČSSD) si užívá dovolenou, což senátor považuje za nepřijatelné.

Současně považuje za hrozivé, že řada evropských politiků v čele s německou kancléřkou Angelou Merkelovou, kteří jinak komentují kdeco, k tomuto pro Evropu existenčnímu tématu mlčí.  

„A tak přichází prezident Miloš Zeman se svými třemi větami – nikdo vás sem nezval – když už tu jste, tak se podle toho chovejte – když ne, tak odejděte a po nich následuje výzva k obsazení hranic vojskem. Reakce jsou různé. Politici v tom bruslí, vždyť probůh vojsko na hranice, co by tomu řekl Brusel? Postoj občanské veřejnosti je jasný. Souhlasí s prezidentem a dochází jí trpělivost s lavírováním Sobotky a spol.,“ varuje senátor.

Coby člen horní komory dostává prý asi deset e-mailů denně, které se týkají uprchlické krize. Naši občané v nich vyjadřují strach z toho, kdo může přijít do Česka. Veleba proto nabízí jasné řešení – zavřít hranice všem kromě občanů EU. A to i navzdory tomu, že to ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) nepovažuje za možné. Podle Veleby se šéf resortu jen vymlouvá. Co by tedy Veleba navrhoval?

Celý text najdete zde

Pro všechny, vyjma občanů EU, uzavřít hranice. Všechna ostatní řešení jsou špatná, nic neřeší a tvrzení, že bychom museli vystoupit z EU, je hloupá výmluva. Podle náčelníka Generálního štábu je armáda schopna poslat až 1 500 vojáků, což je dostačující počet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…