Senátor nerozumí premiéru Sobotkovi. Ten nás prý kvůli uprchlíkům vede do katastrofy

24.06.2015 19:44

Senátor Ivo Valenta jen nevěřícně hledí na plán české vlády, která sice odmítá bruselské kvóty pro uprchlíky, ale současně je připravena přijmout stovky uprchlíků dobrovolně. Člen horní parlamentní komory na sociální síti Facebook napsal, že bychom se měli chovat zcela jinak. Měli bychom prý být nekompromisní, přísní a sobečtí.

Senátor nerozumí premiéru Sobotkovi. Ten nás prý kvůli uprchlíkům vede do katastrofy
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Ivo Valenta

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) má mandát k tomu, aby na jednání EU odmítl zavedení povinných kvót pro přijímání uprchlíků, ale přislíbil, že stovky běženců přijmeme dobrovolně, byť dočasně, než se vyřeší jejich azylové řízení v některé ze zemí EU.

Senátor Ivo Valenta se ale podivuje nad tím, že vláda napřed vystupovala poměrně nekompromisně, aby se posléze ukázalo, že zdaleka tak nekompromisní nebude, protože uprchlíky z Afriky či Blízkého východu na naše území pustí. Jediné, co odmítá, je aby nám to bylo direktivně přikázáno z Bruselu.

„Přiznám se, že této změně vůbec nerozumím a musím ji jednoznačně odmítnout. Česká republika musí být nejen ve své imigrační politice suverénní, ale bohužel v dnešní situaci velmi přísná, sobecká a nekompromisní. Jinak si zaděláváme na velké sociální a možná i bezpečnostní problémy,“ podotýká člen horní parlamentní komory.

Facebook senátora Valenty:

VLÁDA CHCE UPRCHLÍKY – Doposud jsem si myslel, že se česká vláda staví proti přílivu uprchlíků a je připravena bránit Českou republiku před obří migrační vlnou, která se valí na celou Evropu. Dnes se však dozvídám, že premiér Bohuslav Sobotka pojede v pátek do Bruselu s úplně jiným mandátem. Tedy že ČR dobrovolně přijme stovky uprchlíků z Afriky nebo Blízkého východu. Jediné, co tedy vláda odmítá, jsou povinné kvóty pro počet přijímaných uprchlíků, které by jednotlivým členským zemím diktovala Evropská unie. Přiznám se, že této změně vůbec nerozumím a musím ji jednoznačně odmítnout. Česká republika musí být nejen ve své imigrační politice suverénní, ale bohužel v dnešní situaci velmi přísná, sobecká a nekompromisní. Jinak si zaděláváme na velké sociální a možná i bezpečnostní problémy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…