Senátoři si dnes zvolí šéfy výborů a komisí, Antl složí slib

21.11.2014 6:19

Senát dnes dokončí své formování. Naplnit má své výbory a komise a zvolit či potvrdit ve funkcích jejich předsedy. Jedním z nich by se měl stát Miroslav Antl (za ČSSD), který až dnes bude moci složit Ústavou předepsaný slib. Nejvyšší správní soud totiž teprve ve čtvrtek zamítl stížnost Pirátů proti jeho zvolení. Senát právě kvůli čekání na verdikt musel ve středu svou ustavující schůzi přerušit.

Senátoři si dnes zvolí šéfy výborů a komisí, Antl složí slib
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Senátu

Antl by se měl znovu stát předsedou senátního ústavně-právního výboru. Výbor pro obranu a bezpečnost by měl znovu vést František Bublan (za ČSSD), výbor pro hospodářství, zemědělství a dopravu Jan Hajda, výbor pro kulturu, školství a lidská práva Jaromír Jermář a organizační výbor z titulu funkce předseda Senátu Milan Štěch (všichni ČSSD). Sociální demokraté si udrželi i zdravotnický a sociální výbor pro Jana Žaloudíka.

Staronového předsedu Jiřího Oberfalzera (ODS) už má mandátový a imunitní výbor. ODS získala výbor pro veřejnou správu pro Miloše Vystrčila, který se má stát nástupcem nového místopředsedy Senátu Ivo Bárka (ČSSD). Výbor pro záležitosti EU má vést Václav Hampl z klubu KDU-ČSL a nezávislí.

Z komisí by po dvou měli vést zástupci ČSSD a ODS, v čele ústavní komise by měla zůstat Eliška Wagnerová (za SZ) a volební komisi už předsedá Luděk Jeništa (za STAN).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…