Senátorka ODS útočila v ČT na rudého Dolejše: Chtěl jste vzít úplatek

16.10.2012 13:24

Daniela Fillipiová z ODS a Jiří Dolejš z KSČM budou o víkendu protagonisty jednoho z nejsledovanějších soubojů druhého kola senátních voleb. Na Praze 8 se Dolejšovi podařil průlom a jako první komunista dokázal postoupit do druhého kola v pražském obvodu. Ve studiu České televize se oba snažili strhnout na svou stranu voliče neúspěšných kandidátů.

Senátorka ODS útočila v ČT na rudého Dolejše: Chtěl jste vzít úplatek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

Fillipiová zdůrazňovala, že senátní volby jsou o kandidatuře osobností, nikoliv stran. Když však byla dotázána, co pozitivního vidí na osobnosti svého protivníka, uvedla, že říct o svém protivníkovi něco dobrého je pro ni těžké, protože má problémy s komunistickou stranou, která se nikdy nedistancovala od toho, co v této zemi prováděla. Na její poznámku Jiří Dolejš reagoval s úsměvem: „Ten informační deficit můžeme ještě napravit.“ Jinak řekl, že je pro něj příjemné se střetnout s dámou.

Diskuse přišla i na Dolejšovu aféru, při které kývl na fingovanou nabídku úplatku za prosazení zákona. „Policie to prověřila a zjistila, že tam korupční jednání nebylo,“ upozornil poslanec. Navíc si prý nyní zpětně myslí, že nabídka úplatku ani nezazněla. Na to reagovala jeho soupeřka Fillipiová: „Ne, pane kolego, Vy jste vážně uvažoval, že ten úplatek vezmete a vymýšlel jste, jak to provést,“ připomněla.

Jejím kostlivcem ve skříni byla naopak nízká účast na senátním hlasování, neboť se účastnila pouze každého třetího a v Senátu tak byla rekordmankou. „Já jsem doplatila na to, že jsem se chtěla scházet s lidmi. Častokrát jsem při hlasováních, která byla jasná, raději chyběla v sále a jednala s občany,“ snažila se vysvětlit.

Na závěrečný dotaz, jakému tématu by se chtěli především věnovat, zmínil Dolejš především obecné referendum. Fillipiová chce bojovat za větší adresnost sociálních dávek. Jako příklad uvedla sebe samotnou, neboť jako invalida odkázaný na invalidní vozík žádné dávky nepobírá, ačkoliv by na ně měla nárok.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…