Senátorka v rádiu brojila proti letišti. Lidem se prý nelze divit, že křičí

24.07.2013 17:39

Ve Vodochodech by mohlo vzniknout další mezinárodní letiště. Okolní obce se ale postavily proti. V pořadu Dvacet minut Radiožurnálu to komentovala starostka Přezletic a senátorka Veronika Vrecionová.

Senátorka v rádiu brojila proti letišti. Lidem se prý nelze divit, že křičí
Foto: stopletistivodochody.cz
Popisek: Protest proti plánované výstavbě mezinárodního letiště ve Vodochodech

Starostka se účastnila šesti hodin jednání s vlastníkem letiště – investiční skupinou Penta. Některé chvíle prý byly silně emotivní.

Nemůžou nám zaručit, že by tam létala pouze malá letadla

„Někdy příliš mnoho křiku zastíní argumenty, ale v mnoha případech se lidem není co divit,“ míní Vrecionová. Jednání už probíhá několik let a v okolí Vodochod panují obavy z negativních dopadů na obce a města v blízkosti plánovaného mezinárodního letiště.

„Nikdo nás nemůže ubezpečit, že by tam létala jenom malá letadla. Bylo by to mezinárodní letiště. Měly by tam létat nízkonákladové společnosti nebo nákladní letadla. Nikdo to z Penty nevyvrátil. Nikdo z kolegů nebyl uklidněn,“ popsala starostka Přezletic.

Lepší by bylo dobudování obchvatu kolem Prahy. Další letiště by státu nic nepřineslo

V chystaném letišti Vrecionová nevidí celospolečenský zájem. Obává se také toho, že by v budoucnu Penta letiště prodala. Není totiž jisté, u koho ve vlastnictví by případné druhé mezinárodní letiště České republiky skončilo.

„Další sporná otázka je, že Letiště Praha bude investovat do druhé ranveje. Proč by si stát měl budovat konkurenci?“ ptá se Vrecionová. Podle ní by bylo mnohem lepší, kdyby se zainvestovalo do dobudování silničního obchvatu kolem Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

14:40 Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

Jako každý rok se v Kolíně i letos bude konat festival dechovky Kmochův Kolín. Na své si nicméně při…