Seriál Vyprávěj se nelíbí žádnému z kandidátů na šéfa ČT

12.09.2011 16:27

Vlajková loď vysílání ČT1, jak mnozí retro seriálu Vyprávěj říkají, u kandidátů na pozici generálního ředitele veřejnoprávní televize příliš neboduje. Kladně ho hodnotí jen jediný z nich.

Seriál Vyprávěj se nelíbí žádnému z kandidátů na šéfa ČT
Foto: ct.cz
Popisek: Logo České televize

Seriál se líbí jen Romanu Bradáčovi, současnému výkonnému řediteli zpravodajského kanálu ČT24. Naopak jeho protivníci v boji o křeslo šéfa ČT jsou kritičtí.

"Nevím, kdo tvrdí, že je to vlajková loď, já si to nemyslím," řekl serveru Aktuálně.cz například Petr Dvořák, někdejší šéf TV Nova a největší favorit v klání o generálního ředitele veřejnoprávní televize.

Pro Hynka Chudárka jsou vlajkovou lodí spíš Četnické humoresky a také Jan Svoboda má k seriálu výhrady. Jediného, koho redakce nesehnala, je Radomír Šimek. Ten je totiž momentálně v zahraničí.

SLEDUJEME téma volba nového šéfa ČT

Retro seriál Vyprávěj vstupuje letos v září do třetí řady. Je to de facto jediný původní pořad veřejnoprávní televize, který je vysílán v prime time, tedy v hlavním vysílacím čase. Kritizuje ho přitom dlouhodobě i současný předseda Rady ČT Milan Uhde.

"Budu trvat na tom, že třeba seriál Vyprávěj je špatný," řekl Uhde naposledy v rozhovoru pro časopis Týden. "Nejen Vyprávěj, ale většinu seriálů nedrží pohromadě žádná osobnost. Hlavní hrdinové jsou střiženi podle principu, že kohokoli může potkat cokoli. Já tomu říkám fabulační diaré neboli průjem. Samozřejmě, naše touha dozvědět se, jak to bude dál, má být uspokojována, ale může být uspokojována na hodnotných příbězích. Takových, jako byl například seriál Zdivočelá země."

Pořad podle něj měl být výkladní skříní ČT a místo je jen katastrofálním nezdarem. Televize i diváci se ovšem zdají se seriálem spokojeni. "První dvě řady tohoto seriálu sledovalo v průměru přes půldruhého milionu diváků," píše server digizone.cz, který se mimo jiné zabývá i sledovaností televizních stanic.

Čtěte:

Volba šéfa ČT je prý jen o pozemcích, píše server

Lobbují všichni, říká Fridrich o volbě šéfa ČT

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…