Server: Byl na párty s Nagyovou-Nečasovou, hrozí mu za to žaloba

24.03.2015 8:46

Kárná žaloba hrozí předsedovi Vrchního soudu v Praze Jaroslavu Burešovi. Podle dnešních Lidových novin totiž příslušný odbor Ministerstva spravedlnosti šetří, zda Bureš neporušil zákon o soudech a soudcích. Toho se mohl dopustit tím, že se v polovině ledna účastnil večírku, jehož se sice účastnily známé postavy české justice a politiky, ale také stíhaní lidé.

Server: Byl na párty s Nagyovou-Nečasovou, hrozí mu za to žaloba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova ministerstva spravedlnosti

List upozornil na to, že novináři z webu Neovlivní.cz zjistili, že na akci byla i Jana Nečasová, dříve Nagyová, která nyní čelí obžalobě v kauze údajného zneužití Vojenského zpravodajství k soukromým účelům. Na večírek, organizovaný exministrem spravedlnosti Pavlem Němcem, přišel také Libor Grygárek. Tohoto bývalého náměstka pražského vrchního státního zástupce Vlastimila Rampuly stíhají detektivové pod vedením žalobců z Olomouce v jiné větvi takzvané Nagygate.

Podle deníku od počátku vzbuzuje údiv, že Bureš byl přítomen na akci, které se zúčastnili lidé, jejichž případy mohou skončit u Vrchního soudu v Praze.

Sám Bureš se na webu Česká justice hájil tím, že udělal výjimku a přijal pozvání od exministra spravedlnosti, s nímž se, stejně jako s bývalými ministry a premiéry,při slavnostních příležitostech potkává. „Mezi slušnými lidmi není zvykem nechávat si předložit seznam zvaných,“ tvrdil s tím, že o to, kdo kam chodí, se za minulého režimu zajímala StB.

List také zjišťoval názor na tuto věc u bývalých ministrů spravedlnosti. Většinou považovali zmíněnou Burešovu aktivitu za neetickou, dva z nich by s ním dokonce zahájili řízení, v jehož důsledku by mohl přijít o soudcovský talár „Šla bych do kárné žaloby. Podle mě tam neměl co dělat. Je vidět, že mu chybí zásadní rozpoznávací schopnosti. Měl si nechat předložit prezenční listinu, aby věděl, kam jde,“ řekla například exministryně spravedlnosti, poslankyně ČSSD Marie Benešová.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…