Server zveřejnil rozhovor se zpěvákem Vanessy, který odmítl otisknout Babišův deník. Přinášíme ukázku

10.01.2015 21:02

Internetový projekt Deník Referendum zveřejnil rozhovor redaktora MF Dnes se zpěvákem kapely Vanessa Samirem Hauserem, který je původem z Iráku. A který deník, patřící Andreji Babišovi, nakonec nezveřejnil. „Je opravdu okouzlujícím paradoxem, že noviny, které zřejmě v rámci boje za svobodu slova zveřejňují pogromistické komentáře svého redaktora Marjanoviče, nenajdou odvahu zveřejnit text člověka, který je jednou z nejbližších obdob Charlieho Hebdu u nás,“ okomentoval to Deník Referendum.

Server zveřejnil rozhovor se zpěvákem Vanessy, který odmítl otisknout Babišův deník. Přinášíme ukázku
Foto: Charliehebdo.fr, tan
Popisek: Jak vypadal časopis Charlie Hebdo

Sám Hauser celou věc na svém Facebooku okomentoval takto: „Dneska mi zavolal nějakej pán z Mladý Fronty a poslal otázky. Potom, co jsem mu odeslal odpovědi, mi přišlo vyjádření: Tak nakonec to neprošlo, ukázal jste se být až příliš moc originální, i když mně se to líbilo.“

Nejprve se redaktor zeptal na to, zda je věřící. Hauser vysvětlil, že od svých osmi let žil v Bagdádu se svým arabským otcem a českou matkou. Jeho rodina se sice tvářila jako muslimská, ale ve skutečnosti prý byla spíš ateistická. Když přijel v roce 1978 do Prahy, poznal své prarodiče, kteří byli katolíci. „Rozhodli se, že ze mě vyženou ďábla a obrátí mě na správnou víru. Vzali mi všechny hračky, jediné hračky, které jsem měl, byly svaté obrázky, betlém a sádrová figurka ztrápeného Ježiše, který táhne na zádech kříž.

Museli se dívat, jak osel s ovečkou souloží s Jezulátkem

„Nakonec to dopadlo tak, že jsem zavřel do chlívku všechny svaté a museli se dívat, jak osel s ovečkou souloží s Jezulátkem,“ odpověděl mimo jiné Hauser.

Redaktora také zajímala zpěvákova reakce na události posledních dnů v Paříži. „Jedno je jisté, žijeme ve velmi vzrušující době. V jednom životě zažijeme změnu režimů i začátek pádu západní civilizace. Jsem rád, že žiju zrovna teď, mnohem lepší než hnít například s hipíkama v 60. letech,“ uvedl doslova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…