Setkání Tošenovského s občany skončilo fiaskem. Podívejte se, co se stalo

08.05.2014 14:05

REPORTÁŽ Fiaskem skončila středeční akce Evžena Tošenovského v Karviné, kde měl v rámci své předvolební kampaně do Evropského parlamentu diskutovat s občany na Masarykově náměstí. Bývalý europoslanec ODS, který se chystá obhájit své křeslo v europarlamentu, dorazil těsně před půl jednou, kdy měla akce začít. Občany však nechal čekat téměř hodinu a po chvíli zmizel.

Setkání Tošenovského s občany skončilo fiaskem. Podívejte se, co se stalo
Foto: Petr Kupka
Popisek: Evžen Tošenovský v Karviné

Anketa

Jakého výsledku dosáhne ODS ve volbách do Evropského parlamentu?

85%
9%
3%
2%
1%
hlasovalo: 12109 lidí

Webové stránky ODS zvaly občany Karviné už několik dní předem na setkání s dvojkou občanských demokratů pro evropské volby Evženem Tošenovským. Krátce před půl jednou na Masarykovo náměstí přijela dvě vozidla opatřená portréty Tošenovského a heslem „Rozumná energetika v rozumné EU“. Tošenovský spolu s členy svého týmu a místními představiteli strany poté navštívili restauraci, kde se na letní zahrádce přímo na náměstí zdrželi na oběd asi tři čtvrtě hodiny.

Petiční stánek a naštvaný občan

Teprve poté hostesky a další členové Tošenovského podpůrného týmu začali připravovat plánovanou akci. Na kraji náměstí „rozbili“ svůj petiční stánek, kde měli občané možnost podepsat petici na podporu české koruny namísto eura. K dispozici zde byly také odznáčky ODS a další propagační materiály.

Vedle stánku postával Tošenovský. Jakmile jej spatřil procházející občan, ihned mu vyčinil pozdní začátek akce. „Když je něco naplánováno na 12:30, tak by to mělo platit. Hledal jsem vás po celém městě,“ rozčiloval se asi padesátiletý muž. Tošenovský se snažil bránit. Zklamaný muž po chvíli opustil náměstí. 

Politiku lze dělat i slušně, znělo z tlampačů

Ještě několik minut Tošenovský strávil vedle petičního stánku, poté odešel. Jeho asistentka pak sdělila, že si musel něco vyřídit s tím, že až se vrátí, pojede ihned na další plánovaný mítink do nedaleké Orlové. Asi půl hodiny pak mohli ještě občané podepisovat petici. Jak bylo patrné, zájem o to však nebyl příliš velký. Následně akce skončila.

Ti, kteří si přišli poslechnout slova kandidáta do Evropského parlamentu, bývalého hejtmana Moravskoslezského kraje a někdejšího primátora Ostravy, se tak museli spokojit výhradně s jeho výzvou k účasti ve volbách, která zaznívala v pravidelných intervalech z tlampačů na jednom z předvolebních automobilů. Lidé se z nich dozvěděli, že eurovolby se konají 23. a 24. května a že lze politiku dělat i slušně.

Jedna z předchozích akcí také skončila nezdarem

Nejde o první Tošenovského setkání s občany před evropskými volbami, které skončilo nezdarem. To, které se mělo konat minulý pátek ve Valašském Meziříčí, pro změnu vůbec neproběhlo, ačkoliv po celém městě byly několik dní předem vylepeny plakáty, které o mítinku informovaly. Tošenovský se však neobtěžoval své příznivce informovat o tom, že se akce nekoná. Na jeho webu byla ještě těsně před plánovaným začátkem setkání pozvánka na tento mítink. 

Podle posledních průzkumů k volbám do Evropského parlamentu ODS nemá zdaleka nic jistého. Například průzkum společnosti SANEP občanským demokratům přisuzuje maximální volební potenciál 7,2 procenta, přičemž však hrozí, že nutnou pětiprocentní hranici strana vůbec nepřekročí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Kupka

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…