Setrvají ve vládě nebo odejdou? VV se ještě nerozhodly

03.04.2012 12:35

Soud s faktickým šéfem VV byl pro některé politiky poslední kapkou. Možná poněkud překvapivě jde především o politiky z řad VV, kteří jsou znechuceni z toho, jak se političtí oponenti díky tomuto soudu o stranu „otírají". Část Véčkařů proto požaduje odchod z vlády. Nemalá skupina však chce v kabinetu setrvat. Jak se nakonec rozhodnou?

Setrvají ve vládě nebo odejdou? VV se ještě nerozhodly
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Karel Schwarzenberg, Petr Nečas a Radek John

Nejmenší vládní strana Věci veřejné znovu uvažuje o odchodu z vlády, ale zdá se, že jde o problém, který stranu štěpí, asi polovina krajů je totiž nakloněna setrvání ve vládě. Jak to nakonec dopadne? Je možné i to, že rezignuje předsednictvo, tak to aspoň požaduje organizace strany v Pardubickém kraji. Informace přináší server Novinky.cz.

Bouřlivá debata

„O setrvání ve vládě tak širší vedení strany diskutuje od 11 hodin se zástupci krajů, kde zhruba polovina z nich podporuje setrvání ve vládě. Některé regiony však požadují svolání stranické konference, která byla plánována na polovinu dubna a kterou vedení strany zrušilo. V pondělí VV v Pardubickém kraji vyzvalo předsednictvo strany, aby odstoupilo,“ píše server.

Na první pohled mohou mít řadoví straníci k nespokojenosti vážné důvody. Poslední ze série tajných nahrávek poslankyně Kristýny Kočí totiž naznačuje, že koaliční partneři VV, tedy ODS, ale i TOP 09, měli zájem na puči uvnitř VV a jednali kvůli tomu s Kristýnou Kočí. Jednat s ní měl např. ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09), ten však podobné kontakty rezolutně popřel.

Sluší se dodat, že policie, ale také soudce Jan Šott, který má na starosti soud s Bártou, považují nahrávku za nepodstatnou.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…