Síkela plánuje obnovu Ukrajiny. Posílá misi do Lvova

26.09.2022 19:20

Ministerstvo průmyslu a obchodu uspořádalo podnikatelskou misi do ukrajinského Lvova. Podle šéfa resortu Jozefa Síkely je cílem zapojení českých firem do pomoci s obnovou Ukrajiny.

Síkela plánuje obnovu Ukrajiny. Posílá misi do Lvova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela

„Na misi do Lvova vyráží představitelé 30 českých firem. V první fázi bude poválečná obnova znamenat velké množství příležitostí především pro podniky, které se soustředí na obnovu a modernizaci průmyslu, obnovu energetického sektoru, dopravní infrastrukturu, sanaci, dekontaminace či likvidace starých a válečných ekologických zátěží,“ přibližuje v tiskové zprávě ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela.

Primárním úkolem mise je nadále utvrzovat dobré vztahy mezi českými a ukrajinskými podnikateli a pokračovat v živém dialogu se zástupci samospráv a vládních institucí. „Tato jednání nám pomohou urychlit snahy o poválečnou obnovu země díky znalosti konkrétních potřeb ukrajinské strany,“ dodává ministerstvo.

Jde o první zahraniční výjezd pod záštitou Business klubu Ukrajina a zároveň nejpočetnější cestu českých firem od únorové agrese proti Ukrajině. Podnikatelská mise bude ve Lvově od 26. do 27. září 2022. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…