Silné: Zdeněk Ondráček, napráskaný na policii, srovnal pravdoláskaře s...

16.08.2018 11:47

Komunistického poslance Zdeňka Ondráčka chtějí policisté stíhat. Včera o jeho vydání požádali Poslaneckou sněmovnu, což potvrdil předseda mandátového a imunitního výboru Sněmovny Stanislav Grospič za KSČM. Ondráček se dnes vyjádřil na Facebooku, že je připraven, a staví se do role oběti předvolebních machinací.

Silné: Zdeněk Ondráček, napráskaný na policii, srovnal pravdoláskaře s...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Ondráček v průběhu schůze poslanecké sněmovny rezignoval na funkci předsedy komise pro kontrolu GIBS. Prý z důvodu obavy o bezpečnost svou i své rodiny

Ondráček řekl na dotaz ČTK, že neví, kvůli čemu může policie žádat o jeho vydání, ale považuje to za součást předvolebního boje. Předpokládá se, že jde o slova, která Ondráček vyřkl na adresu kandidáta na prezidenta, Michala Horáčka. Ten spekulaci uveřejnil na Twitteru. „Policie ČR dnes požádala Sněmovnu o vydání p. Ondráčka k trestnímu stíhání. Předpokládám, že v souvislosti s mým trestním oznámením. Pan Ondráček, navzdory dokumentům, které jsem zveřejnil, mě označil za ‚spolupracovníka StB a vexláka‘. Je vidět, že lež je pořád nepřijatelná. Díky,“ zní jeho příspěvek.

 

Článek o Ondráčkově stíhání ZDE

Anketa

Doporučili byste svému synovi či vnukovi jít sloužit jako voják z povolání, kdyby o to projevil zájem?

12%
88%
hlasovalo: 5683 lidí

Zdeněk Ondráček se k celé věci vyjádřil na svém facebookovém profilu. „Přátelé,“ zahajuje tradičně svá slova, „kartáček na zuby mám připravený, mohou si pro mě přijít,“ ukazuje Ondráček, že je smířen s osudem. Pak připomíná slova německého teologa a pastora:
„Možná, že už i do ČR zase přihází doba, kterou tak dobře popsal Martin Niemöller:
Když přišli nacisté pro komunisty, mlčel jsem – nebyl jsem přece komunista.
Když zavírali sociální demokraty, mlčel jsem – nebyl jsem přece sociální demokrat.
Když přišli pro odboráře, mlčel jsem – nebyl jsem přece odborář.
Když přišli pro mě, nebyl už nikdo, kdo by se mohl ozvat.“

Pak se Ondráček začal přirovnávat: „Nacisty nám vystřídali pravdoláskaři a Goebbelse média. Záleží na každém, dokdy budeme mlčet!“ a přidal odkaz na náš článek.

„Budu nosit buchty do lapáku, jinak se dá všechno vygooglit, takže Horáček se může jít klouzat !!!“ vzkazuje poslanci pod příspěvkem Petronela Kopecká.

Ivka Řezníčková míní, že kartáček nebude potřeba. „Když už na vás nemůžou nic najít (nekradete majetky, nezaměstnáváte příbuzné atd.) vyrukují vždy s pomluvou. A to ještě ti, o nichž se ví, že to, co říkáte, je pravda... Tak už to bývá. Je to trapné, ubohé a směšné. Všichni víme, že ten kartáček nebude Zdeněk Ondráček potřebovat, protože každý soud tohle smete. Zato se vyšetřovalo (a nejspíš bude soudit) za peníze nás daňových poplatníků. Ti skuteční kriminálníci budou vysmátí, ale bude se řešit nesmyslná účelová kauza. Je mi na nic ze všech těch státních zástupců, co pracují na objednávku. A každý, kdo má zdravý rozum, bez ohledu na jeho politické preference, musí vidět tu do očí bijící účelovost. Holt volby máme za dveřmi,“ souhlasí s účelovostí kauzy.

Janina Schlesingerová zase naříká: „Proč netrestají těch, co nehorázně urážejí hlavu státu, ale za pravdu zavírají? To si, lidi, necháte libit?!?!“

Ne každý byl k Ondráčkovi přívětivý. Pavel Zahradník mu familiárně vzkazuje: „Možná by stačilo, kdybys sprostě nelhal a nepomlouval, soudruhu.“ A Tomáš Khoder také osočuje bývalého příslušníka pohotovostního pluku ze lži: „Lhát by vám šlo, ale přijmout zodpovědnost ne. To už je u vás takový kolorit, že? Ale co čekat od komunisty. Páteř asi určitě ne.“ Dan Karol Ondráčkovi vzkazuje: „Nechápu, čemu se divíte. Vy jste někoho urazil nepodloženými obviněními a on na vás podal trestní oznámení za pomluvu, běžný proces v demokracii, i když chápu, že o té vy toho nemůžete moc vědět...“

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…