Sirotci: Schwarzenberg se do toho vložil! A lítalo to. Bude to mít dohru

26.11.2019 12:04

Před odpoledním jednáním Poslanecké sněmovny předstoupili před novináře zástupci TOP 09 v čele s novou předsedkyní Markétou Pekarovou Adamovou. Čestný předseda strany Karel Schwarzenberg se následně velmi rozlítil v otázce syrských dětí.

Sirotci: Schwarzenberg se do toho vložil! A lítalo to. Bude to mít dohru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

„Chceme spustit kampaň, kterou chceme přilákat lidi právě do našich řad. Velmi si vážíme energie, která byla cítit při oslavách 17. listopadu i na Letenské pláni, kdy spousta lidí přišla vyjádřit svůj názor. Budeme rádi rozšiřovat naše řady, máme program pro všechny generace, máme program velmi kompetentní,“ poznamenala Pekarová Adamová.

Anketa

Byl Václav Klaus st. dobrý prezident?

35%
65%
hlasovalo: 11825 lidí

Následně se už vyjádřila k jednání Poslanecké sněmovny, kdy chtějí předložit pozměňovací návrhy k rozpočtu, převážně týkající se školství. „Chceme, aby byl dodržen slib, který byl dán učitelům a jejich platy vzrostly o 15 procent,“ poznamenala Pekarová Adamová s tím, že chceme-li kvalitní školy, musíme zaplatit kvalitní učitele. „Také se snažíme posílit mediální vzdělávání,“ uvedla. 

Hovořila i o dětech z řeckých uprchlických táborů, kdy strana TOP 09 chce, aby vláda počet 40 syrských dětí nevnímala jako hrozbu. „Je tu minimálně 200 rodin, které jsou ochotné poskytnout těmto dětem azyl. Toto gesto humanity bychom měli udělat," řekla.

„Zdá se, že Česká republika zase jednou si koleduje o ostudu. Mluvím o těch dětech v táborech. Mám sestřenici, která tam pracuje a líčila mi ty hrozné podmínky, v nichž tam děti žijí. Nejdřív to vypadalo, že jsme nabrali rozum. Ale mezitím se našlo tolik omezení. Děti jsou děti. A děti v nouzi, těm se má pomoci jakkoliv. Když to zamítneme, tak si uřízneme ostudu. Měli bychom konečně ukázat jakžtakž lidský přístup. Je mi líto, že v sociální demokracii pana Jana Hamáčka chybí sociální cítění,“ poznamenal následně k jejím slovům čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

„Je domluveno společné usnesení, které navrhneme a podpoříme zařazení tohoto bodu,“ dodala k tomu Pekarová Adamová.

„Málo si někdo uvědomujeme, že jsme v kybernetické válce a neodpovídá tomu rozpočtová priorita v návrhu zákona o státním rozpočtu,“ podotkl následně také k rozpočtu předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…