Šizuňkové a zloději, mezinárodní ostuda. Po kritice od Miloše Zemana má Bartoškův festival ve Varech další velký problém

09.07.2017 19:21

Podle informací jedničky českého bulváru, serveru Blesk.cz, předražená jídla během letošního karlovarského filmového festivalu „vytočily“ známého šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Ten jim podle Blesku vzkázal, že jsou „zloději“. Festival kvůli příliš vysokým cenám dříve kritizoval i prezident Miloš Zeman.

Šizuňkové a zloději, mezinárodní ostuda. Po kritice od Miloše Zemana má Bartoškův festival ve Varech další velký problém
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herec Jiří Bartoška

„Jste šizuňkové a zloději, podobně jako někteří taxikáři,“ rozčílil se známý český šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. „Během festivalu si někteří podnikavci pletou naši malou kotlinu s Hollywoodem a napalují ceny, co to jde,“ postěžoval si Pohlreich na příliš vysoké ceny v karlovarských restauracích během letošního filmového festivalu. „Sice máme právo volby a možnost do takové restaurace nejít, otázka ale je, jak velkou nám to dělá ostudu ve světě,“ rozohnil se Pohlreich podle Blesku.  

Předražená jsou v Karlových Varech během festivalu podle zjištění serveru dokonce i obyčejná jídla. Například pizza, která běžně ve městě stojí nejvýše dvě stovky, během konání festivalu stojí 500 korun. Luxusnější podniky pak jsou schopny za podobnou sumu nabídnout například i pouze polévku.

Anketa

Schvalujete, že Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary pobírá dotace z veřejných rozpočtů?

4%
96%
hlasovalo: 11896 lidí

PŮVODNÍ ČLÁNEK NAJDETE ZDE.

Pohlreich rovněž na sociální síti zveřejnil ofocený ceník z Karlových Varů. Kromě přepálených cen na něm figurovaly i chyby v názvech cizích jídel. „Ostudou jsou u nás nejen taxikáři, ale také restauratéři, kteří mají dvojí ceny, a okrádají tak turisty. Měli by se stydět,“ napsal na sociální síť k jídelnímu lístku. Na souhlasné reakce další lidí nemusel Pohlreich podle Blesku čekat dlouhou. „To jsou ceny v rublech,“ podivovali se mnozí horentním částkám. Například polévka Minestrone podle Pohlreichova ceníku během letošního karlovarského festivalu vyšla na 490 korun. Rybí polévka na 650 korun. Bramborovou kaši byste sehnali za 280 a samotné hranolky rovněž za 280 Kč, a to jenom jako přílohy.  

TOTO ZVEŘEJNIL ZDENĚK POHLREICH NA SVÉM FACEBOOKU:

Zdroj: Facebook Zdeňka Pohlreicha

Nutno říci, že to není poprvé, kdy se karlovarský filmový festival dostal pod palbu kritiky právě kvůli příliš vysokým cenám. Na televizi Barrandov jej dříve kritizoval i prezident Miloš Zeman, podle kterého je festival „snobárna“ a on sám by na něj prý nejel. Dlouholetým ředitelem karlovarského festivalu je Jiří Bartoška. Ten v roce 1977 podepsal tzv. „Antichartu“ prohlášení umělců, které vyjadřovalo loajalitu tehdejšímu komunistickému režimu. Bartoška ale také podepsal petici za propuštění Václava Havla z vězení a prohlášení „Několik vět“. Spoluzakládal Občanské fórum. 

SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ LETOŠNÍHO FILMOVÉHO FESTIVALU V KARLOVÝCH VARECH:

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: maz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…