Škárka požádá poslance o své vydání

29.08.2011 15:09

Poslanec Jaroslav Škárka chce být sněmovnou vydán ke trestnímu stíhání. Cítí se prý nevinný, a proto se nebojí. Pro jeho vydání budou hlasovat i jeho kolegové (někdejší véčkaři, dnes nezařazení poslanci) Kristýna Kočí a Stanislav Huml.

Škárka požádá poslance o své vydání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Škárka

"Chci být vydán, protože jsem se ničeho nedopustil," řekl Škárka serveru iDNES.cz. Od Víta Bárty měl dostat úplatek 170 tisíc korun, část z něj rozměnil, a proto je stíhán. Bárta sám tvrdí, že šlo o půjčku. Úplatek měla dostat i Kočí, a to celkem půl milionu korun.

O vydání Bárty a Škárky se sněmovna chystá rozhodnout v úterý. Mandátový a imunitní výbor už jí doporučil oba poslance vydat.

"Velmi si vážím rozhodnutí Jaroslava Škárky, že by měl být vydán," povzbudila kolegu Kočí. Bojí se prý pouze toho, že Bártu sněmovna nevydá, protože ho premiér Petr Nečas udrží. Je totiž prý jeho největším spojencem a navíc se ve vládě drží strategií "díky za každé nové ráno".

Kočí strana vyloučila kvůli tomu, že podle ní plánovala s někdejším šéfem poslanců ODS Petrem Tluchořem puč proti vlastní straně. Na konci sporu skončili spolu s ní jako nestraníci i Škárka s Humlem.

Čtěte:

Nečas chce zarazit vydání Bárty policii, stojí v novinách. A je zle

Dobeš mluvil o vydání Bárty. Šokovaný Tejc: To je na trestní oznámení

Chyby v žádosti o vydání Bárty a Škárky. Mají jim pomoci uniknout?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…