Sklad ve Vrběticích bude hlídat dalších 350 vojáků, už jsou na cestě

08.12.2014 12:55

O posílení původní stovky vojáků hlídajících areál muničního skladu ve Vrběticích na Zlínsku o dalších 350 dnes podle informací ČTK rozhodla vláda. Celkem jich ho tak bude střežit 450. Ve vojenském areálu vyletěly do povětří dvě budovy. První 16. října, druhá minulý týden ve středu. Kvůli nebezpečí museli být opakovaně evakuováni obyvatelé blízkých obcí.

Sklad ve Vrběticích bude hlídat dalších 350 vojáků, už jsou na cestě
Foto: Daniela Černá
Popisek: Výstražná tabule

O vyslání první stovky vojáků do Vrbětic, kde v polovině října pří explozi skladu s municí zemřeli dva lidé, rozhodla vláda už začátkem listopadu. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) tehdy hovořil o tom, že vojáci budou mít za úkol areál neprodyšné uzavřít. Po explozi další budovy minulou středu se ale předsednictvo Bezpečnostní rady státu rozhodlo ostrahu ještě výrazně posílit.

Generál Pavel by raději nechal hlídat sklady policii

Proti postupu politiků se ohradil náčelník generálního štábu armády Petr Pavel. Právu řekl, že kvůli vyčlenění dalších stovek vojáků bude armáda muset omezit přípravu na další úkoly. Místo by podle něj měla primárně střežit policie.

Příčinu dvojice výbuchů vyšetřuje policie. Vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO) v neděli vyjádřil přesvědčení, že druhý sklad munice ve Vrběticích nevybuchl náhodou. Podobně se vyjádřil i zástupce společnosti Imex Group, která si oba sklady pronajímala.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…