Skladiště zastavíme! slibují Piráti. Mají plán

02.09.2020 9:50

Piráti se v Ústeckém kraji rozhodli zakročit proti skladům a halám. Podle pirátského kandidáta do krajského zastupitelstva Víta Rouse plánují investoři na Teplicku stavbu dalších skladišť. Tomu se rozhodl zabránit. A má taky plán.

Skladiště zastavíme! slibují Piráti. Mají plán
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Bartoš

Anketa

Je dobře, že Miloš Vystrčil jel na Tchaj-wan?

hlasovalo: 20163 lidí

Obce podle Rouse protestují proti další výstavbě a on společně s Piráty je v tom chce podpořit. „Příroda a zemědělská půda našeho kraje byla po dlouhou dobu využívána (lépe řečeno drancována) pro těžbu uhlí a výrobu elektrické energie,“ píše Rous. Ústecký kraj podle něj byl a stále ještě je špinavou a zanedbanou uhelnou elektrárnou České republiky.

„V momentě, kdy se vytěžené plochy vracejí zpět lidem a přírodě, tak náš kraj nemá jiný rozvojový plán než se stát skladovací plochou naší země?“ táže se pirátský kandidát a dále píše: „Chceme být aktivní v plánování dalšího rozvoje našeho kraje a rozhodně naši budoucnost nevidíme v zástavbě území dalšími skladovacími a montážními halami.“

„Budeme podporovat obce v rámci jejich odporu proti takové výstavbě, případně v nastavení přísných mantinelů, aby nedošlo k zahlcení obcí kamiony, ke zničení další zemědělské půdy a k dalšímu rychlému odvodu vody z naší krajiny,“ slibuje Pirát. Kraj prý mnohem více potřebuje péči o přírodu, která byla ničena již příliš dlouho na to, aby v tom lidé dále pokračovali. Dále je prý potřeba sestavit jasný rozvojový plán, který zlepší životní úroveň.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…