Šlachta: Blažek musí rezignovat

05.06.2023 12:04 | Ze sítí

MONITORING Předseda Přísahy Robert Šlachta se znovu tvrdě obul do pětikoaliční vlády, konkrétně do ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS), o kterém server Seznam Zprávy napsal, že neoznámil včas policii informaci o úniku z policejního spisu v brněnské bytové kauze. Podle Šlachty teď Blažkovi nezbude než rezignovat.

Šlachta: Blažek musí rezignovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta

Server Seznam Zprávy.cz přišel s informací, že ministr spravedlnosti Pavel Blažek využil informací uniklých z policejních spisů.

„Předal jsem nynějšímu ministrovi spravedlnosti utajený policejní spis brněnské bytové kauzy, přiznal Seznam Zprávám někdejší spolustraník Pavla Blažka. Ten, jak zjistila redakce, zdroj úniku utajil,“ napsal server.

Blažek tuto interpretaci odmítl.

„Dnešní Seznam Zprávy  informují, že jsem ‚kryl‘ či se ‚podílel‘ na úniku ze spisů, jež mi poskytl ‚přítel‘ Zdeněk Černý. Ten mým přítelem nebyl a není, byl ‚jen‘ spolustraníkem, a to je velký rozdíl. Naopak. Jeho chování vedlo v roce 2021 k jeho vyloučení z jihomoravské ODS, jíž jsem předsedal. ‚Utajené protokoly‘ plné smyšlenek a pomluv byly v Brně běžně ‚k mání‘ a byly nabízeny ‚na trhu‘ jako diskreditační materiál proti ODS. Prokazatelně je už léta mají mj. i autoři článku.“

Šéf Přísahy Robert Šlacha má však za to, že Blažkovi teď nezbývá nic jiného než rezignovat.

„Ministr spravedlnosti Pavel Blažek z ODS káže vodu a pije víno! Na jedné straně vyzývá k tomu, aby se na veřejnost nedostávaly informace z takzvaně živých trestních spisů, a na druhé straně sám dostane do rukou nezákonně získané informace z policejního spisu. Ten se přitom týkal korupční kauzy brněnské ODS, kdy kupčili s městskými byty. Ministr Blažek se tak už v počátcích kauzy dozvěděl, jaké kroky policie podnikne! To je absolutně nepřijatelné a ministr Blažek by měl okamžitě rezignovat,“ uvedl v prohlášení, které má server ParlamentníListy.cz k dispozici, Robert Šlachta.

Na Blažka se zlobil za to, že policii únik informací neoznámil hned, jak se o něm dozvěděl. Místo toho operuje ministr s tím, že se informace dozvěděl jako poslanec a z tohoto pohledu je chráněn imunitou.

„Politici si myslí, že pro ně platí jiná pravidla než pro ostatní. A tohle je přesně ten případ šílené dvojí spravedlnosti, která byla jedním z důvodů, proč jsem zakládal PŘÍSAHU,“ uvedl Robert Šlachta.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…