Šlachta burcuje: Další podezřelá zakázka. Vysočino, pozor!

11.09.2021 14:56 | Ze sítí

Šéf hnutí Přísaha Robert Šlachta na svém facebookovém profilu upozorňuje na další, dle jeho slov, podezřelou zakázku. Dle jeho názoru by měla zpozornět hlavně Vysočina.

Šlachta burcuje: Další podezřelá zakázka. Vysočino, pozor!
Foto: repro CNN Prima News, tan
Popisek: Robert Šlachta na Primě

„Další podezřelá zakázka! Tentokrát by měla zpozornět hlavně Vysočina! Radní na Vysočině v těchto dnech rozhodují o největší zakázce kraje. Jde o autobusové spojení mezi jednotlivými městy a vesnicemi v kraji. Celková cena je OSM MILIARD korun. Poslední zakázka na dopravu byla cinklá. Bude to teď stejně?“ ptá se Šlachta.

„Hejtman Běhounek z ČSSD podepsal smlouvy s osmnácti firmami, které mají dopravu zabezpečovat. Ale jenom jediná z nich má ve smlouvě jinou větu než ostatní: ‚Níže uvedený vzorec se použije od 1. 1. 2020.‘ Díky téhle jedné větičce si ICOM Transport přišel asi na 10 milionů korun. Jak? Všem ostatním firmám platil kraj za ujetý kilometr víc peněz kvůli valorizaci až v roce 2021. Firmě ICOM Transport to ale bylo už o rok dříve. Takže taková klasika, veřejná zakázka bez uveřejnění, všechno se tváří jako čisté, ale jedna firma si přijde na extra miliony korun z peněz nás všech,“ popsal dále Šlachta.

Anketa

Co vy a Šlachtovo hnutí Přísaha?

hlasovalo: 27956 lidí
„A teď. Na koho je majitel firmy ICOM Zdeněk Kratochvíl napojený? V podstatě na všechny. V roce 2008 dostal od prezidenta Klause milost, kdy byl obžalován za zpronevěru, podvod a padělání dokladů v případě obchodů s bezcennými akciemi firem z Bahamských ostrovů. Proč dostal milost? Prý kvůli duševní poruše nebyl schopen chápat soudní řízení. Zjevně mu ale stejná porucha nevadí ve vedení firmy a v chápání důležitých smluv, na kterých si může vydělat. Pak poslal do Institutu Václava Klause tři miliony korun a ODSce 300 tisíc. STAN a Trikolóra dostaly po padesáti tisících,“ poznamenal Šlachta. 

„Na tuhle podezřelou zakázku mě poprvé upozornila naše lídryně na Vysočině Karolína Kubisková. Toho, co se děje, si všimla už v srpnu a téma protlačila i do našich volebních novin, které už doufám máte doma. Co s tím ale teď? Hnutí Přísaha má ve svém programu zavedení povinnosti státu vymáhat náhradu škody po úřednících a ministrech. Je to věc, která má sloužit přesně na takové případy, kdy po tom, co odhalíme podezřelou zakázku, všichni najednou odskočí a tváří se, že s tím nemají nic společného. To musí skočit. Stát nemá žádné peníze. Jsou to naše peníze. Peníze nás všech,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…