Šlachta má problém. Kvůli videu s Nagyovou jej vyšetřuje úřad Igora Němce

09.02.2014 7:52

Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) se v současné době zabývá předvánočními Otázkami Václava Moravce. Robert Šlachta, šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) totiž jako jeden z hostů pořadu pustil veřejnosti část videozáznamu ze zatýkání tajemnice a současné manželky expremiéra Petra Nečase Jany Nečasové, tehdy Nagyové.

Šlachta má problém. Kvůli videu s Nagyovou jej vyšetřuje úřad Igora Němce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý šéf ÚOOZ

„Kauzou poskytnutí videa z domovní prohlídky u paní Jany Nagyové se úřad zabývá –  a je rozhodnut vyvolat jednání s prezidiem policie, což zatím neučinil vzhledem k očekávané stabilnější situaci v souvislosti se jmenováním policejního prezidenta. Věc rozhodně úřad neodložil ad acta,“ sdělila České justici mluvčí ÚOOÚ Hana Štěpánková.

Šlachta se ale brání a za svým krokem si stojí. Chtěl prý veřejnosti pouze ukázat, že při zatýkání Nagyové nedošlo k žádným excesům, jak je líčila například její dcera či Nečas. A s jeho slovy souhlasí i celé vedení Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.

Žádné zákony jsme neporušili, tvrdí ÚOOZ

„Je to pro nás nová informace, ale mohu k ní říci pouze to, co jsme tvrdili od začátku. Žádné zákony jsme podle našeho názoru nikdy neporušili,“ tlumočil postoj útvaru jeho mluvčí Pavel Hanták pro Prvnízprávy.cz.

Nečas zastává opačný názor. „Jsem rád, že se tím někdo zabývá. Nicméně neoprávněný zásah do občanských práv mé nynější manželky byl zveřejněním videozáznamu natolik závažný, že jej považuji za trestný čin,“ nechal se slyšet.

V případě, že by ÚOOÚ označil Šlachtovo jednání jako správní delikt, hrozila by mu pokuta až 100 000 Kč. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…