Slavný německý návrhář: Merkelovou nenávidím. Skutečně nenávidím

11.05.2018 19:45

Německá kancléřka Angela Merkelová je často kritizována svými odpůrci kvůli své liberální přistěhovalecké politice. Ale jen zřídkakdy ji tak ostře odsoudí tak známá osobnost, jako je módní návrhář Karl Lagerfeld.

Slavný německý návrhář: Merkelovou nenávidím. Skutečně nenávidím
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Merkelová

Světová módní ikona, která letos oslaví již pětaosmdesáté narozeniny, se nijak netají svým odporem k Merkelové liberální přistěhovalecké politice. Na rozdíl od drtivé většiny herců, zpěváků a známých osobností z různých odvětví showbyznysu nemá příliš pochopení pro přijímání uprchlíků a ideologii multikulturalismu. V rozhovoru pro francouzský magazín Le Point dokonce rodák z Hamburku uvedl, že by mohl kvůli rozhodnutí Merkelové přijmout milion uprchlíků vrátit německé občanství.

Anketa

Kdo byl nejhorším ministrem obrany?

hlasovalo: 6360 lidí
„Vážně bylo nutné, aby do země pozvala více než milion uprchlíků, když země jako Francie, která si tak zakládá na lidských právech, přijala jen asi 30 000 lidí?“ podivoval se Lagerfeld, který je považován za jednoho z nejvlivnějších módních návrhářů druhé poloviny dvacátého století. Rozhodnutí Merkelové ze září 2015, kdy dala pokyn k otevření hranic, je pro něj natolik neakceptovatelné, že skutečně uvažuje o vrácení německého občanství.

Celý text v angličtině najdete ZDE.

Podle Lagerfelda udělala německá kancléřka jasnou chybu. „Vpustila do země milion přistěhovalců a CDU tak opustilo dva miliony voličů, kteří dostali těch skoro sto neonacistů z AfD do Bundestagu. Kdyby to neudělala, tak by Alternativa pro Německo určitě neuspěla. Zcela otevřeně říkám, že za tohle Merkelovou skutečně nenávidím,“ nebral si matador světové módy vůbec žádné servítky.

Merkelovou však nekritizoval zdaleka poprvé. Již před časem ji za rozhodnutí pozvat do země milion převážně muslimských migrantů označil za „hloupou“. „Není přece možné do země, která kdysi zavraždila miliony Židů, teď vpustit jejich nejhorší nepřátele,“ konstatoval Lagerfeld před několika málo měsíci. Ani více než tři roky od osudového rozhodnutí Merkelové módní návrhář kancléřce neodpustil.

Merkelové nemůže přijít na jméno, ale pro prezidenta Francie Emmanuela Macrona našel vlídnější slova. „Ve Francii s jeho příchodem odstartovalo něco nového. Macron i jeho manželka jsou mi sympatičtí. Ale to neznamená, že bych snad chtěl požádat o francouzské občanství. Nepotrpím si na příslušnost k nějakému národu. Jsem kosmopolita a upřímně řečeno se necítím být dokonce ani Němcem,“ uzavřel uznávaný módní návrhář.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…