Slintající John Bok. Jiří Paroubek se ohradil proti obviněním z našeho rozhovoru

26.01.2019 10:33

Aktivista John Bok v rozhovoru pro server ParlameníListy.cz nasadil na expremiéra Jiřího Paroubka. A ten se začal okamžitě bránit.

Slintající John Bok. Jiří Paroubek  se ohradil proti obviněním z našeho rozhovoru
Foto: Archiv PL
Popisek: Jiří Paroubek ve studiu PL TV

Někdejší disident a zakladatel spolku Šalamoun John Bok má za to, že současný český premiér Andrej Babiš je pravdu nebezpečný. Nebezpečnější, než svého času býval italský mediální magnát Silvio Berlusconi. Babiš je podle Boka politický predátor, kterého nebude snadné se zbavit, ani když je obžalován v kauze Čapí hnízdo. Může to prý totiž dopadnout všelijak.

Bok prý ví své o tom, jak se policie staví k aktivitám politiků.

„Kdysi jsem donesl na příslušný policejní orgán v Dlážděné ulici materiály, které poukazovaly na to, že Jiří Paroubek je podezřelý z trestného činu ve věci První pražské banky, která spadala pod magistrát. Ta byla díky machinacím v brutální ztrátě, ale došlo k tomu, že ji magistrát oddlužil a prodal ji za pár facek sociálním demokratům do Vídně. Měl jsem celou složku, která poukazovala na to, že za tím vším stál Jiří Paroubek. Dodneška neprozradím, kdo z magistrátu mi to dal, protože ti lidé by byli ohroženi. Předal jsem to policistce, ale ona mi otevřeně řekla, že jí to nadřízení pravděpodobně vezmou a předají to někomu jinému. A taky se to stalo. Řekl jsem jí, že se jí tam musí dělat špatně, že bych tam za takových podmínek, kdy si z vás dělají jen podrážku, dělat nemohl. Ostatně to byl důvod, proč jsem byl vypuzen z BIS, odmítl jsem dělat věci, které měly sloužit jakékoli politické skupině. A ona mi řekla, že o tom uvažuje, protože tohle je pro ni poslední rána. Takže to není v Čechách nic nového. A mohu dokázat, že nelžu, protože ten materiál mám dodnes. Nikdy se to nedostalo k prokurátorovi, nikdy se to nedostalo k soudu. Ale Babiš je samozřejmě daleko nebezpečnější, protože nejdřív si vybudoval velké majetkové impérium, aby mohl korumpovat. A nekorumpujete jen tím, že někomu dáte peníze. Korumpujete i tím, že někomu dáte zaměstnání. Podle mne je Babiš ještě dravější než Berlusconi. Je to klasický politický predátor, uspokojuje jen své vlastní potřeby. Predátor taky. Aby se nažral a mohl pokračovat, to nemá s demokracií nic společného. A bohužel se stalo v této zemi, že naše společnost je tak slabá, že není schopná spojit své síly proti Babišovi, aby jeho voliče nakopali do zadku. To je jedna stránka demokracie, že dává možnost voličům, aby si vybrali. Ale když část společnosti je ignorantská a nemá pud sebezáchovy, neví, že budoucnost závisí i na nich, na jejich hlasu, je to špatně. Kámen úrazu je v tom, že ať o tom mluví politici, ať o tom píší novináři, ať je to věcí veřejného prostoru, akademická půda, studenti evidentně akcentují svůj názor proti Babišovi, vloni organizovali protesty sami studenti gymnázií a vysokých škol, politikům nedovolí se předvádět a akcentovat, vzniká veřejná polemika až nevraživost na internetu, na sociálních sítích, je výsledek žalostný. Naše politická scéna není celistvá a pak máte prostituty, jako jsou komunisti a socani. Babišova vláda je možná populárnější než Sobotkova, ale za jakou cenu? Kolik na to v budoucnu doplatíme? Teď jsem dostal od státu přidáno na důchodu devět stovek a najednou mám přes dvanáct tisíc důchod za to, že jsem celý život dřel. A estébák, který mě mlátil, má pětadvacet tisíc. Babiš si kupuje důchodce, pak si kupuje studenty, jezdí teď za čtvrtinu jízdného. Ale z které kapsy bude ty peníze tahat? Koho bude mačkat? Ty peníze nerostou na stromě, někdo je musí vyprodukovat. Jaké daně ještě budou? Macron přišel ve Francii s tím, že i důchodci mají platit daň z důchodu,“ rozčílil se Bok.  

A Paroubek mu v textu pro server Vaše věc.cz vrátil úder. Bok prý jen blábolí. Expremiér napsal, že na Magistrátu hl. města Prahy pracoval v letech 1998 až 2004. Tehdy stál v čele týmu, který se prý staral o očištění první městské banky, očištění od toxických aktiv a její stabilizaci. Nic víc.

„Prostě Bok plácá nesmysly a lži. Kdyby se aspoň zamyslel např. nad tím, zda by bylo vůbec možné, aby se někdo, kdo vykradl dvě miliardy korun z komunální banky, mohl o pár let později stát premiérem a šéfem (tehdy, za mého predsednictvi5) nejsilnější politické strany v zemi. Moji političtí oponenti by něco takového nemohli nechat v letech 2004 – 2010, kdy jsem byl ve vrcholové politice, bez povšimnutí. A zcela nepochybně by toho využili ke zničujícímu politickému útoku na mě,“ napsal Paroubek.

„Pokud J. Bok plácá hlouposti a lži i v dalších částech svého rozhovoru v PL, který se týká jiných lidí a jiných věcí, je mi to líto. S ohledem na to, co napsal o mně a mém vztahu k PMB, to nepovažuji vůbec za vyloučené. Lži o PMB a zkreslování mé úlohy v řešení problémů v této bance použil konec konců ve svých zábavních pořadech nedávno také konferenciér TV Barrandov J. Soukup. Bude to jedna z věcí, na kterých bude postavena má žaloba na tohoto člověka. Udělat ze zachránce banky jejího ničitele je skutečně unikátně hnusná manipulace,“ pokračoval expremiér.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Bokovi doporučil aby se zklidnil a aby šel třeba chytat ryby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…