Šlouf odhalil, jak objevil Mynáře. A jak Zeman kvičel, když...

24.09.2013 10:03

Hospodářské noviny přinesly velký rozhovor s Miroslavem Šloufem. Dlouholetý spolupracovník Miloše Zemana, kterého však prezident po svém zvolení odvrhl, se pokusil o comeback v čele pražské kandidátky SPOZ, kterou kdysi zakládal. Současné vedení jej však z listiny obratem úplně vyškrtlo. Nyní Šlouf uvažuje, že stranu opustí.

Šlouf odhalil, jak objevil Mynáře. A jak Zeman kvičel, když...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Šlouf

„Už ji určitě volit nebudu a nejsem si v této etapě jistý, že bych chtěl, aby prošla do Parlamentu,“ říká na adresu strany, kterou pomáhal zakládat. Aktuálně v ní podle něj vládne nejužší vedení, které libovolně mění lidi na kandidátkách, a nejedná se rozhodně pouze o jeho vyškrtnutí z pozice pražského lídra.

„Ta arogance je obrovská. Místopředseda SPOZ Martin Nejedlý k nám přišel a řekl, že se o lídra nemáme starat, že nám ho určí vedení. Co to je,“ ptá se rozčíleně. Pak o Nejedlém vypráví, kterak jej jako referenta společnosti Plynostav z Kamčatky uvedl do českého politického světa. V roce 2005 prý společně organizovali průnik společnosti Lukoil na český trh a následně pro ni získali lukrativní zakázku na dodávku pohonných hmot pro pražské letiště.

I kancléře Vratislava Mynáře prý pro Zemana objevili on s Nejedlým. „Podnikatel Masný nám dlužil nějaké peníze a Mynář se nabídl, že je z něj pro nás vymůže,“ vzpomíná Šlouf. Společnými silami pak dovedli Miloše Zemana k vítězství v prezidentských volbách, po kterých ovšem on sám prožil velké zklamání. „Zeman na mě po vítězných volbách kvičel, že jsem ho připravil aspoň o deset procent,“ vzpomíná znechuceně.

Poté následovalo teatrální vyškrtnutí z čela pražské kandidátky, kam se podle svých slov dostal spíše souhrou okolností na pražské konferenci. Po této zkušenosti a dalších čachrech vedení SPOZ prý uvažuje, že stranu opustí. Jedinou šancí na zvrat by prý bylo, pokud by na mimořádném sjezdu skončili ve vedení lidé jako Nejedlý nebo Mynář.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…