Slova žalobce Jiráta rozzuřila Ratha natolik, že uvažuje o žalobě

28.07.2015 13:40

Bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha rozzlobila slova žalobce Petra Jiráta, který uvedl, že Rath má někde ulité stovky milionů korun a do vězení nikdy nenastoupí. Rath kvůli těmto slovům zvažuje žalobu. Informoval o tom server Lidovky.cz.

Slova žalobce Jiráta rozzuřila Ratha natolik, že uvažuje o žalobě
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Jirát poskytl zmíněnému serveru obsáhlý rozhovor, v němž mimo jiné uvedl, že Rath má podle něj kdesi schovány stovky milionů korun a z případného vězení by se tak vrátil do bohatství. „Zvažuji žalobu na ochranu osobnosti,“ reagoval na Jirátova slova Rath. Zároveň připustil, že už kvůli tomu naplánoval schůzku s advokáty.

Ratha Jirát nadzdvihl i pochybnostmi o jeho případném nástupu do vězení. Státní zástupce si myslí, že Rath počká až na pravomocný rozsudek. Pokud jej ten pošle za mříže, tak zmizí. „Myslíte si, že k osobnosti doktora Ratha patří dobrovolný nástup do vězení? Já o tom vůbec nejsem přesvědčen,“ řekl žalobce ve zmíněném rozhovoru.

Rath reagoval tím, že pokud dobrovolně nastoupí do vězení, tak doufá, že Jirát přijme „za své pomluvy“ osobní odpovědnost. „Třeba ukončí svoji kariéru, kterou začal jako bolševický prokurátor. Nebo se k tomu postaví jako chlap, co jiného pomlouval,“ uvedl bývalý politik.

Minulý týden poslal Ratha soud na 8,5 roku za mříže a nechal mu propadnout majetek v hodnotě přibližně 22 milionů korun. Rozsudek není pravomocný.

Celý text je ZDE

reklama

autor: vam

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…