Slovenský premiér Fico: Za znovuzvolení Zemana jsem rád, právě díky němu mají naše země výborné vztahy

01.02.2018 22:35

Slovenský premiér Robert Fico se netají radostí z toho, že nynější český prezident Miloš Zeman obhájil v přímé volbě úřad hlavy státu na další funkční období. Je prý přesvědčen, že výrazně přispěje k posílení vztahů mezi Českem a Slovenskem.

Slovenský premiér Fico: Za znovuzvolení Zemana jsem rád, právě díky němu mají naše země výborné vztahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér SR Robert Fico

„Jsem přesvědčen, že prezident Zeman i ve druhém období bude jedním z rozhodujících katalyzátorů dalšího posilování nadstandardních a výjimečně blízkých vztahů našich zemí. I díky Miloši Zemanovi jsme sousedé, kteří se vždy podporují,“ uvedl Fico v odpovědi na dotaz poslance slovenského parlamentu, kterou v něm za nepřítomného premiéra přečetl vicepremiér Peter Pellegrini. Podle informací serveru Týden.cz také doplnil, že je rád, že navzdory rozdělení Československa dokážou oba státy spolupracovat jako partneři v mezinárodních uskupeních.

  • Původní zdroj ZDE

Po svém znovuzvolení se Zeman vyslovil, že jeho první zahraniční cesta během nového mandátu povede na Slovensko. Fico se řadí mezi zahraniční příznivce a přátele Miloše Zemana a je přesvědčen o tom, že jediní, kdo se v České republice snaží rozdělovat společnost, jsou méně úspěšní politici. „Stejné je v Česku i na Slovensku hlavně to, že nejúspěšnější při polarizaci jsou ti političtí představitelé, kteří jsou v parlamentních volbách méně úspěšní a právě prostřednictvím polarizace jako by chtěli kompenzovat svůj volební neúspěch,“ uvedl Fico v odpovědi na dotaz poslance a svého stranického kolegy Michala Bagačky.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…