Snaživci z ČT! Ukazovali trpící ženy pod Tálibánem. Až na to, že to byl Islámský stát! Kobza si všiml zásadní věci

03.09.2021 15:42

Poslanec SPD Jiří Kobza kritizuje Českou televizi, která podle něj zahájila další vlnu promigrantské propagandy, tentokráte srze neblahou situaci žen v Afghánistánu za nové vlády Tálibánu. Přitom prý ale nejsou lidé v ČT schopni správně rozpoznat rozdíl mezi Tálibánem a Islámským státem. Navíc podle Kobzy stejně nejde o samotné afghánské ženy, ale o snahu neziskovek získat miliony z evropských imigračních fondů.

Snaživci z ČT! Ukazovali trpící ženy pod Tálibánem. Až na to, že to byl Islámský stát! Kobza si všiml zásadní věci
Foto: Archiv redakce
Popisek: Afghánistán

„Média, zejména ta veřejnoprávní, po obrázcích plačících afghánských dětí v rozvalinách na podporu evakuace tlumočníků přešla nejprve k zobrazování tálibánských krutostí, veřejných poprav, bičování atd. Jenže snaživcům na Kavčích horách uniklo, že na zneužitých snímcích, starých přes pět let, není v roli popravčích Tálibán, nýbrž Islámský stát,“ upozorňuje Kobza ve svém komentáři v Parlamentních listech a vysvětluje, že Tálibán má vlajku bílou a Islámský stát černou.

Nejnověji se podle Kobzy promigrantská propaganda zaměřila na ochranu afghánských žen před tálibánci. „Jenže v islámských zemích je přes 600 000 000 žen, od severní Afriky přes Blízký východ až po Indonésii. Zhruba tolik, jako je obyvatel Evropy. Chcete-li je všechny zachránit tím, že je odvezete do Evropy, tak potom bych měl otázku, kam chcete odvézt všechny obyčejné Evropany, aby byli chránění před podobnými šílenci?“ ptá se Kobza.

Anketa

Má naše účast v NATO smysl?

4%
94%
hlasovalo: 26249 lidí
„Evropa je totiž naše, a o tom, kdo tady bude žít z oblastí nám kulturně i civilizačně velmi vzdálených, nebudou rozhodovat ani bruselští byrokrati, ani naše vláda sama o sobě, ale výhradně zodpovědné úřady po důkladném prověření, a to i všech rodinných příslušníků v rámci spojování rodin a podle našich zákonů,“ opakuje Kobza dlouhodobé názory SPD.

Podobné tlaky na přijímání migrantů podle Kobzy stejně jen odrážejí snahy neziskovek, které se třesou na peníze EU. „V celé této aféře nejde vůbec o ty ženy, ale o záminku, jak se dostat ke státním a evropským milionům podpory promigračních a tzv. lidskoprávních neziskovek. Od nynějška tedy bude zřejmě platit: Co nelegální imigrant, to afghánský tlumočník (bez ohledu na to, odkud je a jakou řečí mluví). Ony dávky a veškerá péče zdarma jsou docela lákavé,“ píše ironicky Kobza.

Nakonec se poslanec zamýšlí také nad tím, jak by se islámské ženy, bažící po životě v Evropě, vybíraly, protože všechny se sem nevejdou. „Aby se nám totiž nakonec nepřihodilo, že budeme uplatňovat nějaká eugenická kritéria. Už jsme ostatně slyšeli i z úst téměř diplomatických (manželka českého velvyslance v Izraeli), že migranti znamenají pro starou Evropu genetický přínos. To mi smutně připomíná teze jistého dr. Mengele, pro nějž termíny jako genetická využitelnost atd. též znamenaly součást jeho výzkumných metod. Předpokládám, že tento nacistický zločinec nebude tím vzorem, podle něhož se bude příští EU řídit. Tedy aspoň v to doufám,“ dodává Kobza s tím, že islámské ženy mohou stejně jako kdokoliv jiný řádně projít azylačním řízením bez „mediálního nátlaku neziskovek“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…